Marijana Petir jedina je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja već četvrti put za redom sudjeluje na jednom od najznačajnijih događanja u SAD-u.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prisustvovala je u Washingtonu 67. Nacionalnom molitvenom doručku koji uz predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i članove američkog Kongresa, okuplja političare i diplomate iz svih dijelova SAD-a te državnike iz više od 140 zemalja svijeta, piše Dnevno.hr.

Govoreći na Nacionalnom molitvenom doručku američki predsjednik Donald Trump istaknuo je kako njegova administracija poduzima odlučne korake kako bi se zaštitila i osigurala sloboda vjeroispovijesti. Posebnu pomoć pruža progonjenim kršćanima i drugim religijskim grupama koje se suočavaju s progonom. U tom smislu već je i imenovao posebnog povjerenika za suzbijanje antisemitizma, a posebni napori se ulažu kako bi agencije za posvajanje bazirane na vjeri mogle neometano raditi. “Moramo graditi društvo koje će štititi svaki ljudski život jer je svako dijete, rođeno i nerođeno, stvoreno na Božju sliku”, rekao je predsjednik Trump.

Ova izjava američkog predsjednika, ističe zastupnica Petir, posebice je važna u svjetlu nedavno usvojenog zakona u američkim saveznim državama New York i Virginija kojim se dozvoljava pobačaj sve do samog rođenja djeteta. “Američki predsjednik jasno je pred cijelom nacijom, ali i cijelim svijetom stao u zaštitu nerođenih. I to dvaput za redom jer je isto već rekao u svom govoru o stanju Unije. Odgovornost je svih nas zaštiti one najslabije članove svakog društva a to djeca svakako jesu”, izjavila je Petir netom po završetku Nacionalnog molitvenog doručka.

Marijana Petir jedina je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja već četvrti put za redom sudjeluje na jednom od najznačajnijih događanja u SAD-u. “Naravno da je velika čast biti pozvana i sudjelovati na Nacionalnom molitvenom doručku. Ovo je događaj koji okuplja političare i kreatore politika iz cijeloga svijeta koji pripadaju različitim političkim opcijama, ali kojima je kršćanska vjera kompas u njihovu političku djelovanju. To je pravi pokazatelj da je Bog iznad politike i da političke razlike možemo i moramo ostaviti po strani radi općeg dobra i zaštite temeljnih vrijednosti”, rekla je Marijana Petir.

Budući da je riječ o višednevnom događaju, zastupnica Petir se je tijekom svog boravka u Washingtonu susrela s guvernerima, kongresmenima i političarima koji su se istaknuli u zaštiti i promociji općeljudskih vrijednosti kao i s predstavnicima građanskih udruga.

Podsjetimo, zastupnica Petir jedna je od organizatorica Europskog molitvenog doručka koji se, po uzoru na Nacionalni molitveni doručak, svake godine u prosincu održava u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
VELIKO OTKRIĆE Britanski arheolog uvjeren da je pronašao Isusov dom iz djetinjstva
30. November 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.