Arapski Emirati: Sve je spremno za najveći susret katoličke mladeži

Očekuje se da će oko 1200 mladih u dobi između 18 i 35 godina sudjelovati na susretu katoličke mladeži na Arapskom poluotoku, koji će se održati 26. i 27. listopada u Ras al Khaimahu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Očekuju se mladi iz Omana, Kuvajta, Bahreina, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi Vatican News. Susretom se želi odgovoriti na poziv pape Franje da mladima pristupimo tamo gdje se oni nalaze, da saslušamo njihova očekivanja i da im ponovno pokažemo Isusovo lice svjedočeno i objavljeno u Crkvi koja je uvijek spremna primiti, uključiti i hodati zajedno bok uz bok, ističu organizatori.

Želimo ojačati vjeru mladima koji žive u teškim okolnostima, rekao je biskup Paul Hinder, apostolski vikar za južnu Arabiju, u intervjuu za katoličku tiskovnu agenciju FIDES, te dodao da će biskupi biti s njima kako bi im izrazili svoju solidarnost i ljubav.

Biskup Hinder kazao je da će ove godine razmišljanje biti nadahnuto riječima arkanđela Gabriela: Ne boj se Marijo! Ta našla si milost u Boga (Lk 1,30), što je u skladu s marijanskom temom predstojećeg Svjetskog dana mladih u Panami.

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 1.3.2021.
01. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.