Tijekom posjeta SAD-u, papa je odbio političare i radije jeo s beskućnicima, izrazio potporu useljenicima, vozio se u “fićeku”

No u mniogočemu je najviše iznenadio njegov govor u Philadelphiji. Potpuno zaobišao ‘zacrtani’ protokol i govor koji je unaprijed podijeljen novinarima. U njemu je Papa kritizirao SAD zbog ‘ugrožavanja vlastite budućnosti zbog zanemarivanja najpotrebitijih’. Trebao je govoriti i o zdravstvenoj zaštiti te pravima radnika. No, umjesto da (opet) naljuti američke konzervativce, Papa je odlučio nasmijati tisuće okupljenih među kojima su bile i mnoge zvijezde iz filmskog i glazbenog svijeta.Nakon što je rekao kako je obitelj ‘tvornica nade’, Papa je zastao, nasmijao se i nastavio: ‘Da, sada sigurno mislite kako je meni lako tako pričati jer nisam u braku’.

“Mnoge obitelji nose križ, razdvojene su i suočavaju se s mnogim problemima. Obitelji se svađaju. Ponekada lete tanjuri i djeca ponekad dobiju po glavi. A punice… Njih bolje da uopće ne spominjem, rekao je Papa i do suza nasmijao okupljene vjernike.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Stožer donio novu mjeru: 'Ako na misu dođe više od 100 ljudi, mora se raditi popis'
13. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.