Hrvatska je ponovno zajedno!

Ne postoje dvije navijačke skupine u našoj zemlji koje su tako međusobno ”sukobljene”, bolje rečeno između kojih vlada tako veliko rivalstvo, koje nerijetko eskalira u nasilje, kao što su to Torcida i BBB-i, navijači Hajduka i navijači Dinama. U više navrata uvjerili smo se kako izgleda kad ”ratnom stazom” na tribinama i izvan njih krenu navijači dva najveća hrvatska kluba. Međutim, iako ih puno toga dijeli, jedno ih ipak povezuje – Hrvatska.

Pripadnici Torcide i pripadnici BBB-a zajedno su, naravno, kao i pripadnici ostalih hrvatskih navijačkih skupina, branili Hrvatsku devedesetih od velikosrpskog agresora, zajedno su tu Hrvatsku obranili, niti jednog trenutka, tijekom bitke za Hrvatsku, nisu se dijelili. Nakon dugo vremena, ponovno su zajedno i ponovno u obrani Hrvatske, točnije Dalmacije, možda i najljepšeg kutka svijeta koji je Bog podario Hrvatima, piše narod.hr.

Dalmacija gori, stanje je alarmantno, u posebnoj je opasnosti bio Split. U pomoć vatrogascima, policajcima, građanima, vojsci, u pomoć Hrvatima, Dalmaciji, stižu i, kako smo već pisali, navijačke ”postrojbe”, pripadnici Torcide, BBB-a, vinkovačkih Ultrasa.

Preko društvenih mreža organizirali su se i munjevito reagirali.

Ružne, tužne, opasne, scene tijekom zadnjih sati dolaze iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina, iz Žrnovnice, okolice Splita a ono što budi nadu je zajedništvo Hrvata, bez obzira koje boje zastupali. Torcida i BBB-i, koliko god ih kritizirali, dobrim dijelom opravdano, ponovno nisu zakazali kad je Hrvatima najteže, najpotrebnije.

U akciji obrane grada našao se i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je pohvalio građane koji su na Kili obranili trafostanicu Vrboran. Branilo ju je lokalno pučanstvo, pripadnici HEP-a, vatrogasci, ali i Torcida….

Hrvatska je ponovno zajedno, kad nas već ne može ujediniti sreća možda će najbolje to moći tuga i – borba.

Zanima te i ovo?
DIRLJIVO Svećenik zaplakao za oltarom zbog nedoličnog primanja pričesti
03. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.