Pater Glogović blagoslovio 'Kuću života sv. Josipa' u Kaštel Novome.U ovoj kući će biti smještene trudnice i majke koje su u kriznim situacijama

U župnoj crkvi sv. Petra apostola u Kaštel Novome održana je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio pater Marko Glogović.

Tijekom svih dana pater Glogović, duhovnik udruge Betlehem, udruge za promicanje dostojanstva ljudskoga života i obrane nerođenoga djeteta, govorio je o važnosti poštivanja života u skladu s objavljenom riječi Božjom, ističući dostojanstvo svake ljudske osobe a posebice nerođenih. Pozvao je sve nazočne vjernike da molitvom ali i konkretnim djelima pomognu novoj kući udruge Betlehem u Kaštel Novom.

Zadnjega dana duhovne obnove na blagdan Sv. Ivana Pavla II., u subotu 22. listopada, nakon svete mise održano je otvaranje i blagoslov „Kuće života sv. Josipa“ koju su udruzi Betlehem dale na korištenje Službenice Milosrđa – Ančele, koje su sa svojom provincijalnom poglavaricom s. Mariangelom Galić nazočile ovom važnom događaju. U ovoj kući će biti smještene trudnice i majke koje su u kriznim situacijama, te kojima je potrebna duhovna i materijalna pomoć.

Kuću je blagoslovio pater Marko Glogović, a župnik don Darijo Čorić pozvao je nazočne župljane da na bilo koji način pomognu radu ove kuće i udruge. To je peta Betlehemska kuća. Za vrijeme euharistijskih slavlja tijekom trodnevice pjevanje su predvodili VIS „Snaga vjere“ iz Kaštel Novoga i molitvena zajednica „Novo rađanje“ iz Splita.

Zanima te i ovo?
UŽIVO: E-DUHOVNE VJEŽBE U MEĐUGORJU 19. – 21. ožujka 2021.
04. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.