Spomenik franjevačkom svećeniku fra Karlu Ćulumu, župniku u Zavojanima pored Vrgorca koji je ubijen 1943. jutros je devastiran po treći put u zadnja tri mjeseca, a nepoznati počinitelj izvadio je mramornu ploču iz ležišta spomenika, koja je potom pala na tlo i razbila se.

Spomenik franjevačkom svećeniku fra Karlu Ćulumu, župniku u Zavojanima pored Vrgorca koji je ubijen 1943., jutros je devastiran po treći put u zadnja tri mjeseca, a nepoznati počinitelj izvadio je mramornu ploču iz ležišta spomenika, koja je potom pala na tlo i razbila se, piše N1.

Policijski inspektori Policijske postaje Vrgorac nalaze se na terenu i u tijeku je policijska istraga.

U ožujku ove godine oštrim predmetom netko je izgrebao tekst na spomen ploči, nakon čega su mještani izradili i postavili novu spomen ploču s istim natpisom. Prije nekoliko dana nova tek postavljena ploča osvanula je oblijepljena plakatima, a jutros je u potpunosti razbijena.

Na spomen ploči postavljenoj 1961. godine pisalo je kako su župnika zvjerski ubile ustaše 25. svibnja 1943. godine. Do nedavno nikome nije smetao, niti je bilo ikakve devastacije istog,piše N1.

O ovoj temi čitajte u slijedećem tekstu >> Fra Marko Bitanga: Fra Karla Ćuluma ubili su zavojanski komunisti <<

 

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
"Ona ne radi, ona je samo majka i kućanica"
20. February 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.