Bernardica Juretić, nekadašnja časna sestra, sinonim je za borbu protiv ovisnosti u Hrvatskoj.

Nova je ministrica socijalne politike i mladih u novoj Vladi Tihomira Oreškovića. Magistrica psihologije utemeljiteljica je humanitarne organizacije ''Zajednica susret''.Bernardica Juretić rođena je 18. kolovoza 1963. u Srijanima, nedaleko od Omiša.

Nova ministrica socijalne politike i mladih u novoj Vladi Tihomira Oreškovića, do svoje je šeste godine željela biti krojačica, a kasnije je privlačila ideja da bude doktorica.

Srednju je školu završila u Dubrovniku, a u Rimu je postala magistrica psihologije. Nakon završene srednje medicinske škole završila studij psihologije na Universita' Pontificia Salesiana u Rimu na temu 'Smisao ljudske patnje u svjetlu Franklove logoterapije'.

Magistrirala je odgojne znanosti, smjer psihologija na Universita' Pontificia Salesiana na temu 'Oboljeli od AIDS-a s psihološkog gledišta'.

Bernardica je zaređena u 21. godini, a za vrijeme svog boravka u samostanu 1990. godine pokrenula je zajednicu ''Susret'' kako bi nesebično pomagala mladim ovisnicima o drogi. Nakon dvije godine otvorila je prvu hrvatsku terapijsku zajednicu (komunu) u Cisti Velikoj nedaleko Splita.

Njezina je karizma bila značajna pa je zadobila značajnu medijsku pozornost, a iako je u međuvremenu napustila redovničku službu i danas je ljudi zovu sestrom Bernardicom. Sama je izjavila kako joj to ne smeta, jer joj je Bernardica krsno ime, a po struci je medicinska sestra.

U međuvremenu je radila i u Vladinu Uredu za suzbijanje zloporabe opojnih droga. Iz Ureda je otišla u IGH gdje je radila kao voditeljica ljudskih resursa, da bi se nakon toga 2012. godine opet vratila u zajednicu ''Susret'' na mjesto ravnateljice.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Cocotours organizira odlazak u Podmilačje hodočašće Svetom Ivi 24.06.2020
04. June 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.