Jučer je u KBC Firule u Splitu preminula šestogodišnja djevojčica Božana iz Tomislavgrada, koja, na veliku žalost, nije uspjela preživjeti od ozljeda prometne nesreće

Već smo javljali da se u prošlu subotu, 20. kolovoza, 2016. godine, u 16,25 sati dogodila  prometna nezgoda u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu u kojoj su sudjelovali: I. F. rođen 1979. godine u Livnu, nastanjen u Tomislavgradu, upravljajući motornim vozilom marke "Audi" registarskih oznaka O83 A 913 udario u djevojčicu, rođenu 2010. godine u Tomislavgradu. Djevojčica je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u DZ Tomislavgrad, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći prevezena u KBC "Firule" u Splitu na daljnje liječenje.

Liječnici u Splitu su se borili za njezin život, ali nisu uspjeli i malena je podlegla. Njezini mladi roditelji Gabrijela i Josip Mioč bili su uz nju, molili, molile su i njezine sestrice, bake i djedovi,  brojna rodbina, ali Bog je uzeo svoga anđela.

Kada su shvatili da su izgubili bitku za život svoje kćerkice, roditelji su odlučili donirati njezine organe, kako bi, kako su nam kroz plač kazali, kako bi dio njihove malene živio u šestero druge djece, kojima će to spasiti život. Kažu nam roditelji kako im je nakon te odluke bila nekako lakše u duši, pa su svoju odluku priopćili liječnicima.

Liječnicu su zahvalili i kazali kako su se i oni spremali to im predložiti, ali da im je lakše kad roditelji sami donesu tu plemenitu odluku.

Ne daj Bože nikomu razumjeti bol i tugu roditelja za djecom i zato je ova odluka pomoći drugoj djece plemenitija od svih drugih odluka, misliti na druge, u svojoj boli misliti na drugu djecu i spasiti im život humanije je od svih humanih djela koja se čine.

Zato neka Bog da snage ovim mladim roditeljima iz Tomislavgrada, Gabrijeli i Josipu,  lakše podnijeti i nositi teški križ, iznenadni gubitak svoje malene, svog malog anđela.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 11.7.2020.
10. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.