Sedam sestara Misionarki ljubavi hodočastile su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovac u subotu 22. kolovoza 2020. Misno slavlje na njihove plemenite nakane tom je prigodom predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetište.

Nakon misnoga slavlja mons. Sente upoznao je sestre s poviješću Nacionalnoga svetišta, posebno se osvrnuvši na 1978. kada je Majka Terezija zajedno s ocem Antom Gabrićem posjetila tadašnju crkvu svetog Josipa, ostavivši duboki dojam na vjernike i svećenike grada Karlovac, prenosi Zagrebačka nadbiskupija.

Prošle godine na spomen tog lijepoga događaja, Albanska zajednica u Hrvatskoj i Karlovcu te Grad Karlovac i Nacionalno svetište postavili su kip Majke Terezije u prirodnoj veličini, rad akademskog kipara Ante Jurkića, u dvorištu Nacionalnoga svetišta. S posebnom razdraganošću sestre Misionarke ljubavi pristupile su kipu te načinile nekoliko fotografija za uspomenu.

Svojim hodočašćem sestre su se pridružile karlovačkoj rijeci hodočasnika koja ni u ovo korona-vrijeme nije presušila. Naime, svakog dana nekoliko Josipovih štovatelja hodočasti svetom Josipu u Karlovac. 

Zanima te i ovo?
VJEČNI SJAJ NEPOBJEDIVE DOBROTE
18. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.