HVIDRA, i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i zajednice, od 21. lipnja organizirale su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Hodočasnici će proći i kroz Bosnu i Hercegovinu, a hodočašće će obuhvatiti i Međugorje. Smisao ovoga hodočašća je: molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske. Hodočašću se može priključiti po etapama, nekoliko dana ili samo jedan dan, svaki je korak vrijedan jer se udružuje s tisućama onih koji se viju Gospi kao zavjet za bolju Hrvatsku. U nedjelju, 16. kolovoza počela je 9. etapa Marijanskog zavjeta, Sinj-Međugorje.

Anđelko Đerek, za program radiopostaje „Mir“ Međugorje pozvao je sve vjernike i hodočasnike koji imaju želju da se priključe ovome hodočašću: „Svatko se može otvorenoga srca priključiti ovome hodu, u molitvi za Domovinu. Ima otvorena stranica www.marijanskizavjet.hr, a i facebook stranica gdje imaju najsvježije informacije o ovome putu. Pokušavamo krenuti što prije, u 7, 7 i 30, ovisno o tome kakav je raspored misa. Zamolimo za blagoslov naše domaćine. A poslije mise idemo dalje na hodočašće. U Međugorju ćemo ostati dva dana, onda idemo prema Slanom i Dubrovniku, gdje završavamo naš hod kroz marijanska svetišta“.

Dnevne relacije:
(9. etapa – Sinj – Međugorje):

16.8. Sinj – Trilj (12,6 km)

17.8. Trilj – Aržano (26,9 km)

18.8. Aržano – Donji Proložac (21,4 km)

19.8. Donji Proložac – Drinovci (20,7 km)

20.8. Drinovci – Vitina (21,4 km)

21.8. Vitina – Međugorje (20 km)

Zanima te i ovo?
U drevnoj armenskoj crkvi Turci zapalili roštilj
18. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.