Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Josip Gelo je u petak predao vjerodajnice papi Franji u apostolskoj palači u Vatikanu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Zahvalio je Svetoj Stolici i papi Franji za prijateljske odnose koji postoje između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice od početka uspostave diplomatskih odnosa do danas te na potpori koju je svih postratnih godina Sveta Stolica pružala i pruža Bosni i Hercegovini kad je riječ o njenom putu ka Europskoj uniji.

Veleposlanik je istaknuo značaj koji su imale uzajamne posjete, a posebno papinski posjeti Bosni i Hercegovini od njenog osamostaljenja do danas, osvrnuvši se posebice na posjet pape Franje Sarajevu u lipnju 2015. godine.
Papa Franjo se također prisjetio svog posjeta Sarajevu i teške situacije u kojoj se našla Bosna i Hercegovina nakon rata, izrazivši zadovoljstvo zbog srdačnosti kojom je dočekan.

Veleposlanik Gelo, bivši ravnatelj Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu, prisjećajući se osnovnog mota pod kojim se odvijao papin posjet Sarajevu – „Mir vama!“ i ključnih riječi papine poruke upućene narodima Bosne i Hercegovine: mir, oproštenje i dijalog, između ostalog je rekao kako je narodima Bosne i Hercegovine i danas jako potrebna podrška na putu mira, oproštenja i dijaloga, unatoč velikom pomaku koji je napravljen posljednjih godina.

Veleposlanik je zahvalio papi Franji i na potpori koju je papa Franjo preko Papinskog vijeća „Cor Unum“ poslao dijelovima Bosne i Hercegovine pogođenih poplavama 2014. godine.

Nakon razgovora s papom Franjom veleposlaniku je, uz svečanu pratnju, upriličen posjet bazilici Sv. Petra.

relax-portal.info

Zanima te i ovo?
VELIKO OTKRIĆE Arheolozi u Izraelu otkrili natpis star 1500 godina “Krist, rođen od Marije”
22. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.