Odvajanjem od župe Rama-Šćit 1971. godine osnovana je župa Rumboci. Dvije godine nakon osnutka, izgrađeni su crkva i župni stan. 1974. godine, završeni su radovi na unutarnjem uređenju. Od tada nije bilo nekih većih  zahvata na interijeru. Godine i vrijeme, učinili su svoje i s vremenom se uvidjela potreba ozbiljinih građevinskih zahvata na samoj unutrašnjosti crkve.

Nakon brojnih priprema, polovicom srpnja, započeli su radovi na rekonstrukciji interijera crkve. Nakon dva i pol mjeseca, većina radova je pri završetku i uskoro se očekuje njihov potpuni dovršetak, a time i vraćanje služenja sv. misa u crkvu.

U sklopu rekonstrukcije, u potpunosti je zamijenjen dosadašnji strop, novim suvremenim materijalima i imat će rasvjetu koja je prilagođena sadašnjim standardima. U potpunosti je završeno žbukanje zidova. Urađena je i klimatizacija, odnosno grijanje. Oltarski prostor, proširen je i biti će postavljen veliki kameni oltar na njega. Također, crkva će dobiti i nove klupe.

Prostorija koja je do sada korištena kao sakristija, biti će prenamijenjena u malu župnu kapelicu, a sakristija će biti premještena u nekadašnju vjeronaučnu dvoranu koja se nalazi kod glavnog ulaza u crkvu, piše Rama-Prozor.

Nakon izgradnje nove župne dvorane 2018. godine, i unutarnje rekonstrukcije crkve, župa Rumboci dobit će novi, suvremeni i funkcionalniji crkveni prostor koji je prilagođen stndardima današnjice.

Uz prvoga župnika, fra Tihomira Salapića, koji je pokrenuo izgradnju crkve, i fra Ivu Žilića koji je nastavio radove na uređenju crkve, fra Jure Perić, ostat će zapisan kao župnik koji je započeo i u potpunosti završio radove na unutarnjoj rekonstrukciji crkve, izgradnji suvremene kapele i mrtvačnice, proširenju groblja i postavljanju nove ograde i izgradnji suvremene multimedijalne župne dvorane.

Zanima te i ovo?
Španjolska će dopustiti marš feministica, dok ograničava bogoslužje
01. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.