Prvi trenuci Nove godine 2021. u Hercegovini su započeli s tragedijom. U mjestu Tribistovo, između Pošusja i Blidinja, četiri mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u novogodišnjoj noći.

Tragedija se dogodila dok su mladi iz mjesta Rakitna i Posušja čekali Novu godinu.

Obdukcija u Mostaru

Policijski službenici zajedno s dežurnim tužiocem tog kantona obavili su uviđaj i druge istražne radnje, a njihova tijela prebačena su u Mostar gdje će se provesti obdukcija.

Dan žalosti u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o proglašenju 2. siječnja 2021. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje od posljedica gušenja plinom.

Ova odluka je jednoglasno usvojena.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH. Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Najviši političkih zvaničnici iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske uputili su poruke sućuti porodicama žrtava, a saučešće su izrazili i vjerski poglavari iz te dvije zemlje.

Zanima te i ovo?
Španjolska će dopustiti marš feministica, dok ograničava bogoslužje
01. March 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.