Korizma je dobra prigoda za vratiti se. Komu? Sebi i Gospodinu. Mi vam u tome želimo pomoći. Odnosno, želimo u zajedništvu s vama napraviti korake koji će nas vratiti i Gospodinu i nama samima. Pridružite nam se!

Bratstvo Franjevačkoga samostana u Pazinu u suradnji s još nekoliko braće franjevaca pokrenulo je projekt e-duhovne vježbe.

U kršćanskoj tradiciji duhovne vježbe su dani u kojima osoba želi na sustavniji način, redovito pod vodstvom duhovnika, provjeriti svoj život i obnoviti svoje predanje Gospodinu. Duhovne vježbe obično pretpostavljaju boravak u nekom samostanu ili duhovnom centru gdje se one održavaju. Međutim, mnogi teško nalaze vremena da se povuku na nekoliko dana u mir i posvete intenzivnijem duhovnom življenju i dubljoj molitvi. Zbog toga su osmišljene e-duhovne vježbe u kojima će sadržaji za dnevno obavljanje razmatranja i osobnu molitvu biti poslani zainteresiranima u njihov e-sandučić, kako bi tko želi, u tišini svoga redovitog života, mogao obaviti duhovne vježbe.

Svaki turnus e-duhovnih vježbi bit će ranije najavljen i na svaki turnus osobe će se moći prijaviti putem prijavnog obrasca. Kada e-duhovne vježbe počnu, nije se moguće naknadno prijaviti. Osobe koje se prijave uvijek mogu otkazati primanje sadržaja e-duhovnih vježbi.

Za ovogodišnje korizmene e-duhovne vježbe odabrali smo naslov koji je ujedno i poziv: „Vrati se Gospodinu!“
Korizma je uvijek poziv na promišljanje o Božjoj riječi, na traženje Božje volje i na promatranje sebe samih u svjetlu Božje riječi, kao u ogledalu. Kroz to motrenje uočavamo mrlje, nedostatke, sve ono što je loše i grešno. Stoga je korizma poziv na obraćenje. I ove e-duhovne vježbe žele biti poziv na obraćenje potaknut Božjom riječi.

Kroz ovih četrdesetak dana razmatrat ćemo prvo misno čitanje dotičnoga dana. Kao i do sada, svakoga dana primit ćete na svoj e-mail poruku s uputama kako se pripremiti za razmatranje, s biblijskim tekstom koji ćemo razmatrati i sa samim razmatranjem nad tim biblijskim tekstom. Svakoga dana potaknut ćemo vas da iz pročitanoga teksta i nakon razmatranja pred Gospodina donesete svoju molitvu, a ponudit ćemo vam i svoje molitve.

Zamislili smo da u korizmenim e-duhovnim vježbama razmatranja ne budu preduga. Htjeli bismo svakoga od vas potaknuti da što više vremena provede u osobnom razmatranju. Nakon ovoga razmatranja koje se može obaviti kroz dan, ponudit ćemo vam da navečer, prije spavanja, pročitate sutrašnje evanđelje. Tako to običavamo učiniti mi u našem pazinskom samostanu. Ovo naše večernje čitanje evanđelja ne podrazumijeva neko duže razmatranje, nego samo predstavlja želju da s Božjom riječju pođemo na počinak, da i to bude jedan oblik našeg povratka Gospodinu.

Prijave traju do 13.02.2018. u 20:00

Nakon ovog datuma, prijave neće biti moguće! Obrazac za prijavu nalazi se OVDJE. Ispunite ga i prijavite se.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Devetnica sv. Jakovu zaštitniku Međugorske župe
15. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.