Kako bi spriječili eventualne terorističke napade, brazilske su vlasti naredile da kip Krista Otkupitelja, jedan od zaštitnih znakova grada domaćina ovogodišnje Olimpijade, osiguravaju jedinice vojske.

Vojska će prema navodima brazilskih informativnih agencija biti zadužena za još nekoliko važnih stjecišta turista i ljubitelja sporta. Tako će patrolirati i na središnjim javnim mjestima u gradu, u zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i u Olimpijskom selu. Također će nadgledati kontrolne točke na ulazima u olimpijska borilišta, budući da je predviđeno poduzeće za sigurnost iznenada objavilo da nema dovoljno zaposlenika da pokrije sva borilišta.

Ukupno će tijekom trajanja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru biti raspoređeno oko 90 000 ljudi angažiranih u osiguranju. Svečanost otvaranja ovogodišnje Olimpijade počet će u petak, 5. kolovoza, odnosno u noći na subotu prema srednjoeuropskom vremenu.

Kip koji je podignut 1931. u vlasništvu je Katoličke Crkve, odnosno nadbiskupije Rio de Janeira. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna ljudi, a nalazi se na brdu Corvocado, 710 metara nad morem. Premda do sad nije bilo terorističkih napada, brazilske novine strahuju zbog učestalosti napada u cijelom svijetu proteklog tjedna. Već prije početka uhićeno je desetak simpatizera terorističke skupine IDIL u Brazilu.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Milijunska gledanost večernjeg programa iz Međugorja
30. March 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.