Devedeset godina nakon prvoga ukazanja milosrdnoga Isusa sestri Faustini Kowalskoj, Papa je poslao poruku biskupu Płocka, u kojoj potiče vjernike da se vrate na izvoru milosrđa kako bi postali sposobni za strpljenje, praštanje i ljubav
Read more ...

Moramo biti svjesni prisutnosti lukavog neprijatelja, zainteresiranog za našu vječnu propast i neuspjeh, te se pripremiti za obranu od njega i borbu s njim - upozorio je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na trgu svetoga Petra i istaknuo - Milost nam Božja, s vjerom, molitvom i pokorom, jamči pobjedu nad neprijateljem.
Read more ...

Papa Franjo sluša potrebe svijeta i moli za njega. Od mladih do poduzetnika, od obiteljī do Crkve na izlasku, starijih osoba, djece žrtava nasilja. Sve su to protagonisti Papinih molitvenih nakana za sljedeću godinu, kojima traži solidarnost, zaštitu ljudskoga dostojanstva, rast u vjeri i hrabro svjedočenje
Read more ...

Sagnuti se nad onim koji trpi kako bismo mu nježno i suosjećajno pomogli ustati; to je stil, to je izbor kojem Božji Sin daje prednost i koji mora biti prisutan u Crkvi - rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra i napomenuo - No stvari se ne mogu činiti suosjećajući, ako ne uranjamo u intimni odnos s Ocem.
Read more ...

U katehezi na općoj audijenciji, posvećenoj liturgijskoj molitvi, papa Franjo je istaknuo da su javne liturgije i sakramenti „konkretno posredovanje“ za dolazak na susret s Kristom. 'Ne', dakle, intimističkoj duhovnosti ili samo osobnoj molitvi. Ne postoji kršćanska duhovnost koja nije ukorijenjena u slavlju svetih otajstava
Read more ...

Papa Franjo je danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja u biblioteci Apostolske palače, komentirajući događaj ozdravljenja opsjednutoga u Kafarnaumu, potaknuo da molio Isusa za ozdravljenje od svojih grijeha i zala, te duhovnih bolesti.
Read more ...

Od ove će se godine, četvrte nedjelje u srpnju, oko blagdana svetih Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, slaviti Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. On će nam, kako je najavio papa Franjo nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, pomoći spomenuti se i slaviti dan starosti i onih koji čuvaju i prenose život i vjeru.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Devetnica slugi Božjem ocu Anti Gabriću 8. dan
27. February 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.