U poruci upućenoj povodom 41. svjetskog dana turizma, koji se obilježava 27. rujna, vatikanski Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja potiče na nove putove kako bi se oživio sektor koji je snažno pogodila pandemija koronavirusa. Naime, na kraju ove godine bit će oko milijardu međunarodnih turista manje, a to znači opći gospodarski gubitak od oko 1200 milijardā dolara te neizbježne posljedice što se tiče nezaposlenosti
Read more ...

Kada snažno osjećamo sumnju i strah i kad nam se čini da tonemo, ne smijemo se sramiti vapiti kao apostol Petar: „Gospodine, spasi me!“ - rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra i istaknuo - Isus je Očeva ruka koja nas nikad ne napušta, snažna i vjerna Očeva ruka koja uvijek želi samo naše dobro.
Read more ...

Papa Franjo je danas, nakon ljetne stanke, ponovno održao opću audijenciju srijedom, te započeo niz kateheza posvećenih pandemiji. Trebamo postojano upirati pogled prema Isusu – istaknuo je – i tom vjerom prihvatiti nadu u Kraljevstvo Božje. Nakon kateheze potaknuo je na molitvu za Libanon koji su jučer potresle dvije snažne eksplozije
Read more ...

Korijeni su našega života u Kristu; od Njega dolazi snaga za suočavanje s teškim problemima koji nas očekuju nakon krize, u Njemu je uzor blizine, ljubavi i služenja. Papa Franjo ponovno razmišlja o vremenu bolesti COVID-19, a to čini u predgovoru knjige naslovljene „Zajedništvo i nada“, koju je objavila Vatikanska nakladnička kuća – Dikasterij za komunikaciju. Knjigu su uredili kardinal Walter Kasper i svećenik George Augustin.
Read more ...

Ako je Isus došao tražiti grešnike, a ne pravednike, liječiti bolesne a ne zdrave, i djelovanje nas, njegovih učenika, mora biti usmjereno, ne na uništavanje zlih nego na spašavanje - rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra i istaknuo - Ne radi se o licemjernoj toleranciji, nego o pravdi koju ublažava milosrđe.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 12.8.2020.
12. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.