Papa Franjo je stupio na američko tlo prvi puta u svom životu. Zadnji Papa koji je posjetio SAD bio je Benedikt XVI. 2008. godine.

Papa je doputovao u utorak 22. rujna predvečer po mjesnom vremenu zrakoplovom kompanije Al Italia u Zračnu bazu Andrews u Washingtonu. Na aerodromu ga je po dolasku pozdravio američki predsjednik Barack Obama sa suprugom i kćerkama, a potom i američki biskupi. U znak dobrodošlice, četvero djece iz četiri katoličke američke škole Papi je predalo cvijeće.

Nakon kraćeg zadržavanja u prostoru baze, Papa se vozilom uputio u zgradu apostolske nuncijature. Svečanost u povodu dolaska te susret s američkim predsjednikom bit će održan danas 23. rujna u Bijeloj kući.

Sveti Otac je u SAD stigao iz posjeta Kubi, a u zrakoplovu je novinarima kazao, „kako se nada da će Sjedinjene Države ukinuti dugogodišnji embargo prema Kubi kao rezultat pregovora između dvije zemlje te dodao, „javna je stvar da se ide putem dobrih odnosa koje žele. Moja je želja da SAD i Kuba postignu dobar rezultat, da postignu sporazum koji će zadovoljiti obje strane.“

Papa Franjo se u Washingtonu nalazi do četvrtka 24. rujna, a potom u petak 25. rujna ide u New York te završava posjet u Philadelphiji u subotu i nedjelju.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 30.10.2020.
30. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.