U nedjelju 18. 03. 2018. u dvorani sv. Josipa u Majčinom selu, okupilo se oko 460 polaznika e-duhovnih korizmenih vježbi.

Inače, u ovim korizmenim e-duhovnim vježbama prijavljeno je više od 16 000 pratitelja. To je više negoli ikad do sada. Cilj e-duhovnih vježbi je pomoći osobito onima koji si ne mogu kroz godinu priuštiti neko razdoblje povučenosti i duhovne obnove, da to učine sada uz one svoje svakodnevne obaveze. Duhovne vježbe osmislili su braća franjevci iz samostana u Pazinu, ali im u tome pomažu i drugi predavači. To su ovaj put: fra Josip Vlašić ofm, fra Darko Tepert ofm, fra Marinko Klaić ofm, fra Ivica Vrbić ofmcap, s. Ivanka Miholjević, fra Đuro Hontić, ofmconv, i fra Domagoj Runje, ofm.

Ovogodišnje korizmene e-duhovne vježbe imaju naslov koji je ujedno i poziv: „Vrati se Gospodinu!“ Korizma je uvijek poziv na promišljanje o Božjoj riječi, na traženje Božje volje i na promatranje sebe samih u svjetlu Božje riječi, kao u ogledalu. Kroz to motrenje uočavamo mrlje, nedostatke, sve ono što je loše i grešno. Stoga je korizma poziv na obraćenje. I ove e-duhovne vježbe žele biti poziv na obraćenje potaknut Božjom riječi.

Kroz ovih četrdesetak dana razmatra se prvo misno čitanje dotičnoga dana. Kao i do sada, svakoga dana, počevši od Pepelnice tj. 14. veljače, svaki polaznik prima na svoj e-mail poruku s uputama kako se pripremiti za razmatranje, s biblijskim tekstom koji će se razmatrati i sa samim razmatranjem nad tim biblijskim tekstom. Svakoga dana dobije se i poticaj da se iz pročitanoga teksta i nakon razmatranja pred Gospodina donese svoja molitva, uz ponuđene njihove molitve.

Regionalni susreti

Od prošlih e-duhovnih vježbi za došašće, novost su tzv. REGIONALNI SUSRETI u kojima e-polaznici vježbi imaju priliku susresti uživo između sebe i svojih predavača.

Ove godine, nakon prvog regionalnog susreta koji je bio u Mariji Bistrici, ovaj vikend prošao je u Međugorju, a treći će biti u Pazinu. Još jedan susret u planu je uoči svetkovine Duhova u Rijeci, na Trsatu.

Na susretu u Majčinom selu program je započeo nagovorima, zatim Svetom Misom te molitvom i klanjanjem. Najdojmljiviji trenutak su bile meditacije o rani presvetog boka Kristova i trenutci kada su vjernici mogli pružiti svoje ruke kroz crtež Isusove rane na platnu, ubaciti u njega sve ono što ih dijeli od Isusove ljubavi, a zauzvrat su dobili malu svjećicu uz riječi: „Vjera te tvoja spasila!“ Ovako to opisuje jedna sudionica: „Stavi svoju ruku u moj bok..." neprocjenjivo vrijedna dosjetka... neopisivo prelijep osjećaj u sudjelovanju.... i mala svijeća u ruci i tople riječi jednog dobrog fratra s druge strane: " Vjera te tvoja spasila." Svaka čast dragi naši fratri!

U priloženoj fotogaleriji vidjet ćete kao je to bio jedan predivan susret prepun Božje ljubavi i zajedništva. 

Zanima te i ovo?
Fra Ivo Pavić: Pozive Gospe iz Međugorja nismo ozbiljno shvatili
23. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.