Na blagdan Preobraženja Gospodinova, u četvrtak 6. kolovoza 2020. večernju svetu misu predslavio je mons. Vlado Košić-Sisački biskup. Okupljenim vjernicima uputio je prigodnu propovijed u kojoj je tumačio evanđeoski odlomak Preobraženja Isusova prenoseći ga u konkretne poruke nama danas. Također se osvrnuo i na ovogodišnji, netom završeni Mladifest, ali i na sam položaj Međugorja danas u crkvi, te je između ostalog rekao:
Read more ...

Poslušajte snažnu propovijed poznatog svećenika i karizmatika Zlatka Sudca: Vlč. Zlatko Sudac u ovoj nam propovijedi snažno, hrabro i s velikom vjerom govori o Međugorju: „Na svakom koraku neki vidioci, na svakom koraku nekakvi karizmatici, ne svakom koraku nekakva ukazanja. Ljudi moji, ako je nula cijelih nula jedan posto od toga Božjega, skidam kapu! OSIM MEĐUGORJA, TO JE BOŽJE MJESTO!“  

Nakon pozdravljanja sa zastavama svih onih država koje su ranijih godina bile na Mladifestu, a ove godine zbog pandemije mladi iz tih država nisu mogli doći otvoren je 31. Međunarodni molitveni festival mladih. Pročitana je poruka koju je mladima u uputio papa Franjo, a svečano misno slavlje potom je predslavio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Njegovu propovijed prenosimo u cijelosti:
Read more ...

U povodu obilježavanja 3. Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini predsjednik Biskupske konferencije BiH i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u razgovoru za Hrvatski katolički radio osvrnuo se na misu u Kupresu, na mlade BiH koji se pripremaju za brak, ali i na starije stanovništve koje se osjeća napušteno.
Read more ...

Božanski Spasitelj Isus često govori o kraljevstvu Božjem i to u usporedbama. U današnjem ulomku Evanđelja, on ga naziva skrivenim blagom na njivi.
Read more ...

Jakov stariji, apostol Kristov, mučenik iz vjernosti Kristu i evanđelju, kanonski svetac, narodni svetac, nebeski je zaštitnik Španjolske, zaštitnik reda nazvanog po njemu te zaštitnik hodočasnika, ljekarnika, ratnika i vitezova, jabuka i ostalih poljskih plodova. Jakov je bio sin Jakova Zebedeja i Salome Galilejske, a rođeni brat Ivana apostola i evanđelista.
Read more ...

Današnje evanđelje djeluje nekako tajnovito. Govori o tome da se ne treba bojati. Govori o skrivenim stvarima koje će se jednom otkriti. Govori o svjetlu koje razgoni tamu. Govori o onom što se događa u tajnosti. Govori o onima koji druge muče i ubijaju ali ne mogu ubiti duše. Priče o pticama koje nisu zaboravljene. A govori i o vlasima na glavi koje su izbrojene.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 12.8.2020.
12. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.