Poslije svete mise na Swedbank Stadionu, u Malmöu, papa Franjo je predvodio Angelus. U nastavku teksta možete pročitati cjelovit prijevod:

Na kraju ovog slavlja želio bih zahvaliti biskupu Stockholma, Andersu Arboreliusu, na njegovim lijepim riječima; zatim državnim vlastima te svima onima koji su pomogli u planiranju i provedbi ovog posjeta.

Srdačno pozdravljam Predsjednika te glavnoga tajnika Svjetskog luteranskog saveza, kao i nadbiskupa Švedske Crkve. Također pozdravljam članove ekumenskih delegacija i diplomatskog zbora, prisutne na ovom događaju, kao i sve one koji su nam se u ovom euharistijskom slavlju pridružili.

Zahvaljujem Bogu što sam mogao posjetiti ovu zemlju i susresti se s vama, a mnogi su od vas došli iz svih krajeva svijeta. Kao katolici, dio smo velike obitelji i okrijepljeni smo istom pričešću. Potičem vas da svoju vjeru izrazite u molitvi, u sakramentima, kao i u velikodušnoj službi onima koji trpe te onima u potrebi. Nukam vas da načinom života i ponašanjem, kao sljedbenici Isusovi, budete sol i svjetlo, bez obzira gdje bili te da pokažete veliko poštovanje i solidarnost s našom braćom i sestrama iz drugih Crkvi i kršćanskih Zajednica, kao i sa svim ljudima dobre volje.

U svom životu nismo sami; imamo stalnu pomoć i pratnju Djevice Marije. Danas pred nama stoji kao prva među svecima, kao prva Gospodinova učenica. Pod Njenu se zaštitu utječemo i iznosimo joj svoje žalosti i radosti, strahove i težnje. Sve stavljamo pod Njenu zaštitu, sigurni da nad nama bdije i brine se za nas majčinskom ljubavlju.

Draga braćo i sestre, molite za mene. Molim za sve vas. A sad se zajedno obratimo Našoj Gospi i izmolimo Anđeo Gospodnji.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Veseli vikend u Mostaru: Čak 22 nove bebe stigle na svijet
13. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.