Sveti Otac Franjo je s kubanskim biskupima posjetio svetište Gospe od El Cobre 21. rujna, u blizini grada Santiago de Cuba.

Blaženu Djevicu Mariju od El Cobre je prije stotinu godina papa Benedikt XV. proglasio zaštitnicom Kube. Papa Franjo zadržao se nekoliko minuta sjedeći u molitvi, a potom je stojeći Blaženoj Djevici povjerio budućnost kubanskoga naroda i njihove zemlje.

„Milosrdna Djevice od El Cobre, zaštitnice Kube, došla si pohoditi naš narod i željela si ostati s nama kao Majka i Gospa Kube, tijekom njezinog hoda kroz povijest. Tvoje ime i tvoja slika usječeni su u misli i srca tolikih Kubanaca, unutar i izvan domovine, kao znak nade i središte bratskog zajedništva“, rekao je Papa.

Zamolio je Gospu da štiti obitelji, mlade i djecu te tješi one koji pate.

„Majko pomirenja, okupi svoj narod raspršen po svijetu. Učini od kubanskoga naroda bratsku kuću kako bi širom otvorio svoje misli, srce i život Kristu, jedinom Spasitelju i Otkupitelju“, zaključio je molitvu papa Franjo.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 5.8.2020.
05. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.