Nakon svečanog Euharistijskog slavlja i kanonizacije sedmero svetaca, papa Franjo je kratko - u okviru podnevne molitve Angelusa – prvo nekoliko pozdravnih riječi uputio svima koji su došli na slavlje iz raznih zemalja, kako bi odali počast i poštovanje novoproglašenim svecima, posebno pozdravljajući službena izaslanstva Argentine, Španjolske, Francuske, Italije i Meksika.

„Primjer i zagovor ovih svijetlih svjedokâ neka svakog od vas podupru u njegovom radnom okruženju i u službi koju obavlja, na dobro Crkve i građanskoga društva. Sutra je Svjetski dan borbe protiv siromaštva. Ujedinimo svoje snage, moralne i gospodarske, kako bi se zajednički uhvatili u koštac sa siromaštvom koje degradira, vrijeđa i ubija toliku našu braću i sestre, provodeći u djelo ozbiljnu politiku u korist obitelji i zapošljavanja. Djevici Mariji povjerimo svaku našu nakanu, pogotovo svoju upornu i iskrenu molitvu za mir". Nakon molitve Sveti Otac je vjernike blagoslovio i otpustio ih.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 10.7.2020.
09. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.