Hodočasnička slika Gospe Fatimske biti će poslana iz Portugala u Siriju kako bi donijela utjehu kršćanima u Alepu, jednom od ratom najpogođenijih gradova. Za maronitskog nadbiskupa, monsinjora Josepha Tobjia, zaštita ove marijanske pobožnosti od velike je važnosti za kraj rata u zemlji.

Prošlog 13. listopada, na zatvaranju posljednjeg međunarodnog hodočašća ove godine u Fatimskom Svetištu, biskup iz Leiria-Fátime, monsinjor Antonio Marto, blagoslovio je sliku Gospe Fatimske koja će biti poslana „mučeničkoj biskupiji“ u Alepu.

Monsinjor Tobji, koji je došao u Damask kako bi se okupio s ostalim sirijskim biskupima, izjavio je na Papinskoj zakladi za potporu crkvama u Portugalu (AIN) da je „jako bitno zaprimiti sliku jer to znači da Kraljica Mira štiti, svojim posredovanjem, našu zemlju, voljenu i izmučenu Siriju“.

Ponudba slike, prema Fatimskom Svetištu, bio je odgovor na zahtjev koji je monsinjor Tobji uputio rektoru, ocu Carlosu Cabecinhasu.

Maronitski nadbiskup je potvrdio da su potrebne molitve za ljude u Alepu, „osobito molitve upućene presvetoj Djevici Mariji. Osobito sada kada će se 2017. godine proslaviti stogodišnjica ukazanja“.

Monsinjor Joseph Tobji istaknuo je kako slanje slike u Siriju ima „dvostruku važnost jer osim što molimo za njezino posredovanje, također molimo Djevicu za naše preobraćenje i preobraćenje naše Crkve i cijelog svijeta“.

Stanje u kojem se nalazi Sirija već više od pet godina zbog rata prouzrokovalo je zabrinutost kod međunarodne zajednice i prisililo je Crkvu da obavi nekoliko poziva kako bi došlo do sporazuma i kako bi se prekinuo konflikt.

U tom je pogledu AIN organizirao prošlog utorka Dan molitve na međunarodnom nivou koji je mobilizirao tisuće djece u nekoliko zemalja. Kršćanska zajednica u Siriji je također uvelike sudjelovala, osobito u Alepu.

Monsinjor Tobji je istaknuo veličinu ove geste, jednom kad „molitva djece za mir u Siriji znači jedinstvo mističnog tijela Crkve s jednim od njezinih članova koji je bolestan i koji nosi križ, križ rata“.

Ova je molitva i znak zahvalnosti presvetoj Djevici Mariji, posebno simboliziranoj u Gospi Fatimskoj“.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa: Biti kršćanin znači prihvatiti Isusov put sve do križa
21. February 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.