Knjiga u kojoj Papa vlastitim riječima tumači i pojašnjava najdražu kršćansku molitvu bit će istodobno s talijanskim izdanjem dostupna i u Hrvatskoj u izdanju Verbuma

Nepune dvije godine nakon objavljivanja knjige Božje je ime Milosrđe vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana i izdavačka kuća Rizzoli najavile su veliki zajednički izdavački pothvat: objavljivanje nove jedinstvene knjige pape Franje pod naslovom Oče naš, u kojoj Papa tumači riječi i smisao najdraže kršćanske molitve koju je sam Isus naučio moliti svoje učenike.

Zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj dobroj suradnji s Vatikanskom izdavačkom kućom i Rizzolijem, već pri samom začetku ovog pothvata u njega je uključena i izdavačka kuća Verbum, kojoj je povjereno objavljivanje hrvatskoga izdanja. To je omogućilo da se prijevod na hrvatski jezik odvija istodobno s pripremama za objavljivanje talijanskog izdanja tako da će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se ova nova Papina knjiga objaviti istodobno kada i u Italiji - 23. studenoga 2017.

U ovoj dragocjenoj knjizi papa Franjo jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan. Ovaj otvoren i prisan razgovor te brojna konkretna pitanja upućena Papi omogućuju svima dublji pogled na dobro poznatu molitvu te njezino sveobuhvatno razumijevanje i primjenu na svakodnevnicu svakog čovjeka.

Tumačeći pažljivo i redak po redak molitvu Očenaša papa Franjo povezuje pojedine zazive molitve sa stvarnim životom te iznosi brojne zgode koje je doživio kao svećenik i kardinal u Buenos Airesu, ali ujedno iznoseći i nemire i nade muškaraca i žena današnjice. Sve to ovu knjigu čini vrlo životnom i korisnom svim ljudima budući da ona omogućava da Isusova molitva Očenaš postane vodič za život pun smisla i svrhovitosti.

Osim istodobne objave talijanskog i hrvatskog izdanja 23. studenoga, uskoro nakon toga uslijedit će objavljivanje i u mnogim drugim zemljama, a očekuje se da će knjiga Oče naš ponoviti uspjeh Papine knjige Božje je ime Milosrđe, koja je postala međunarodni bestseler prodan u milijunima primjeraka i čije je hrvatsko izdanje doseglo nakladu od 20.000 primjeraka.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 26.9.2020.
25. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.