"Molim da Božiji mir zavlada u ljudskim srcima, obiteljima i među narodima", kazao je kardinal.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je danas Božićnu čestitku svim katolicima u BiH, poručivši svima da otvore svoja srca i uši Božijoj riječi i ljubavi kako bi u nama samima, obiteljima i društvu vladali mir i radost, prenosi vecernji.ba.

Kardinal Puljić se osvrnuo na moderne pošasti društva gdje čovjek današnjice zaokupljen trkom za uživanjem i zaslijepljen sebičnošću i pohlepom sve više gubi osjećaj za božansku skromnost koja se očitovala rođenjem Isusa Krista u jaslicama. Poručio je kako ne tebamo zaboraviti korijenje i dozvoliti da se ono osuši, misleći na obiteljske veze, piše Klix.ba. "Doživjeti Isusovo rođenje znači vratiti se skromnosti i poniznosti.

Ovog Božića želimo otvoriti uši i srce kako bismo čuli tu blagu vijest da se Bog rodio među nama, dok nas svakodnevno zapljuskuje buka zamamnih poruka koje nude užitak u raznim ovisnostima i zarobljenostima. Otvorimo uho i srce za tihu i blagu vijest koju anđeli javljaju, da nam Bog šalje svog sina jedina da nas spasi. Ta radosna vijest razgoni svaki strah iz čovjekovog srca i uzrok je veselja pojedinca i cijelog naroda", kazao je Puljić. Kazao je kako Bog šalje na mnogo načina svoje svjetlo onima koji su otvoreni za Božiju riječ, nekada po nevidljivim nadahnućima, a nekada po konkretnim osobama.

Isusovim rođenjem Bog pokazuje da nije daleko, već sasvim blizu među nama i u tišini pruža ljubav čovjeku. "Božić je vrijeme da doživite nježnu, blagu i tihu Božiju ljubav prema svima nama. Kada Boga prognamo iz svog srca, obitelji i društva, nastaju sukob, zavist i mržnja što za posljedicu često ima nemile ratove. Mnogi od nas su iskusili okrutnost rata čije posljedice još proživljavamo i kao da se javlja strah od novog rata. Čini se da sve više težimo za novcem, prestižom i prolaznom zemaljskom slavom i da su nam uši zatvorene za Božiju riječ. Mira neće biti dok Bog ne bude na prvom mjestu u našem srcu, obiteljima i društvu koje će biti temeljeno na Božijoj ljubavi.

Molim da Božiji mir zavlada u ljudskim srcima, obiteljima i među narodima", kazao je kardinal. Zaželio je svim katolicima da ih Božićna radost zahvati, ispuni im srca i oplemeni duše kako bi međusobni odnosi zračili Isusovom prisutnošću. "Zauzmite svoje mjesto uz Božićne jaslice koje će vam izliječiti rane, a neka Božićno svjetlo osvijetli sve vaše staze da hrabro kročite kroz život.

Sačuvajte to Božićno svjetlo u srcu, obitelji i međuljudskim odnosima. Otvorimo srce prema našim susjedima koji drugačije vjeruju. Sve nas veže ista Božija ljubav jer nas je Bog pozvao na zajednički suživot u ovoj našoj lijepoj domovini BiH", kazao je Puljić. Poručio je vjernicima da se mole za siromašne i bolesne i one koje brinu o njima, vojnike, policajce, čuvare zatvora, ali i grešnike da se pokaju, obrate i čine dobra djela. "Molimo za one koji vode ovu državu da rade za dobrobit ljudi. Molimo za sve ljude da budu graditelji i nositelji mira. Neka vam je čestit Božić, neka vas ispuni radošću i nadom kako biste hrabro i s vjerom zakoračili u novo ljeto 2018.", poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Majka petero djece pobijedila koronu: Pljeskali joj na odlasku
09. April 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.