Antonietta bi mogla postati najmlađom sveticom u povijesti Crkve, koja je bila priznavateljica (ispovjednica) vjere, a ne mučenica…

Hoće li Katolička Crkva uskoro dobiti najmlađu sveticu

Na današnji dan 1937. godine, u dobi od samo šest godina, preminula je časna službenica Božja Antonietta Meo, piše Aleteia.

Antonietta bi mogla postati najmlađom sveticom u povijesti Crkve koja je bila priznavateljica (ispovjednica) vjere, a ne mučenica.

Časna službenica Božja Antonietta Meo rođena je u Rimu, 15. prosinca 1930. godine. Kada je imala pet godina, dijagnosticiran joj je osteosarkom, maligni agresivni tumor kosti. Morali su joj amputirati nogu, a ona je to iskušenje dobro podnijela.

U posljednjim mjesecima života napisala je više od tisuću pisama Isusu Kristu, koja je ostavljala podno raspela. Procijenjeno je da su njezina pisma izvanredna za njezinu dob i da odražavaju mističnu povezanost s Isusom Kristom, a u nekima je pisala i o vizijama.

Svoju je muku posvetila Isusu Kristu, kao žrtvu za obraćenje grješnika. Prije smrti primila je svete sakramente ispovijedi i prve pričesti. Inzistirala je na pisanju posljednjeg pisma Isusu nekoliko dana prije smrti. U njemu ga je zamolila da se brine o svima kojima je voljela i tražila je snagu da izdrži bol koju je prolazila. Pismo je ostalo nedovršeno. Posljednje riječi koje je napisala bile su: „Vaša djevojčica šalje vam puno poljubaca.“

Tada je rekla svojoj majci da će umrijeti: „Za nekoliko sati ću umrijeti, ali više neću patiti, a ti ne smiješ plakati. Trebala sam živjeti još nekoliko dana, ali je sveta Mala Terezija rekla da je dosta.“ Nakon Antoniettine smrti njezina je majka imala viziju u kojoj ju je vidjela na nebu.

Njezine relikvije nalaze se u Bazilici Santa Croce, u Rimu, gdje je krštena i gdje je provela mnogo vremena u molitvi i meditaciji.

Izvor: Book

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
GOSPA NAS POZIVA NA „TEŽI PUT“
28. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.