Sveta godina započet će u Loretu 8. prosinca otvaranjem Svetih vrata, ali mogućnost primanja potpunog oprosta proširit će se i na kapele civilnih i vojnih zračnih luka

Loretski jubilej dar je pape Franje i poziv da letimo visoko prihvaćajući Krista kao pilota našega života, čineći obične stvari na izvanredan način, s vjerom i ljubavlju poput Marijine – rekao je prošlih dana nadbiskup Fabio Dal Cin, papinski delegat za Svetu kuću u Loretu, najavivši na konferenciji za novinare, održanoj u Tiskovnom uredu Svete Stolice, Loretsku jubilejsku godinu koja će započeti u nedjelju otvaranjem Svetih vrata u tom marijanskom svetištu.

Naime, 24. ožujka sljedeće godine obilježava se sto godina otkako je papa Benedikt XV. Majku Božju Loretsku proglasio zaštitnicom pilota. Jedan je od razloga za to i predaja prema kojoj su anđeli u 13. stoljeću donijeli kuću Blažene Djevice Marije iz Nazareta prvo na Trsat, a potom u Loreto.

Sveta će vrata u Loretu biti jedina u svijetu otvorena u ovoj jubilejskoj godini, a otvorit će ih Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. Ipak, kako je u razgovoru za našu radijsku postaju objasnio nadbiskup Dal Cin, cilj je u proslavu jubileja uključiti što više vjernika koji će tako moći doživjeti trenutak milosti i spokoja te, iznad svega, primiti poruku jednostavnosti i poniznosti koju Sveta kuća neprestano pruža onima koji u nju uđu prostodušna srca. Stoga će, osim u Loretu, potpuni oprost biti moguće dobiti i u svim kapelama civilnih i vojnih zračnih luka na području biskupija koje predaju zahtjev Papinskom izaslanstvu u Loretu.

Zanima te i ovo?
Započinje velika devetnica sv. Josipu
20. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.