Već smo prije pisali o tome kako je u petak 22. svibnja 2020. na omiljenim međugorskim molitvenim mjestima – oko crkve sv. Jakova, oko kipa Uskrslog Isusa i oko Gospina kipa na Brdu ukazanja te oko zvonika Mira u Mostaru, bila postavljena velika pedesetmetarska krunica.

Izradile su je akademska kiparica MARTINA VASILJ i akademska slikarica ANELA KORAĆ u zadnja 2 mjeseca, kada se zbog korone nije moglo kretati. Napravljena je od papira, a medaljica sa Gospinim likom i križ od stiropora.

Internetom su kružile prekrasne fotografije ove instalacije, a sada možete uživati i u prekrasnim video-kadrovima postavljanja ove krunice. Autor videa je Ivo Juričić – Šojka.

Medugorje Vijesti Iz Medugorja Zupni List

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (1.- 7.lipnja)

U najnovijem župnom listiću crkve sv. Jakova u Međugorju za tjedan od ponedjeljka 1. lipnja do nedjelje 7. lipnja 2020. uvedene su brojne novosti u redov...

Podsjetimo i kako je izrada i postavljanje ove pedesetmetarske krunice nastala iz slijedećeg motiva: „Željele smo učiniti nešto kako bi Gospi rekli HVALA što nas je ovdje u Međugorju naučila moliti. Na poseban način za vrijeme ove izolacije uzrokovane pandemijom korone, kada je svako bio zatvoren u svoj mali kućni prostor – MOLITVA je bila ta koja nas je u duhu otvarala za susret s Nebom, a onda i jedne s drugima. U Međugorju je pokrenut živi lanac molitve i u svakoj obitelji se kroz ovo vrijeme intenzivnije molila krunica. Molitva je nekako pomogla svima da ovo vrijeme izolacije i brige lakše prođe.“ – izjavile su autorice!

Zanima te i ovo?
Pobožnost Milosrdnom Isusu
11. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.