Papa Franjo uputio je 15. lipnja preko Apostolske nuncijature u BiH predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću pismo zahvale na povratku s apostolskog putovanja u Sarajevo, piše Informativna katolička agencija.

Papa u pismu ističe:

''Na povratku s apostolskog putovanja u Sarajevo, želim izraziti Vama, ostalim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjernicima laicima svoju živu zahvalnost na srdačnome prijemu i na trudu koji je uložen u pripremi mojeg pohoda. Ostao sam duboko dirnut čvrstoćom vaše vjere, živom nadom koju ste sačuvali unatoč nevoljama i poteškoćama, kao i gorljivom ljubavlju koja nadahnjuje vaš ljudski i kršćanski hod. Čuvam snažna i lijepa sjećanja na svečano euharistijsko slavlje, na susret sa svećenicima, posvećenim osobama, bogoslovima i sjemeništarcima, kao i na onaj s predstavnicima ostalih Crkava i crkvenih zajednica te drugih religija. Veliku radost mi budi spomen na posljednji susret, onaj s mladima. Obećavam svoju molitvu kako bi Crkva u Bosni i Hercegovini nastavila hrabro i ustrajno koračati, svjedočeći svima milosrdnu Gospodinovu ljubav. Također i vi molite za mene. Od srca vas sve blagoslivljam!''

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 14.7.2020.
13. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.