Molim i preklinjem Gospodina, koji je izvor svakoga dobra, za dar mira i sloge [za Pakistan] te se progon kršćana, koji svijet nastoji sakriti, završi te zavlada mir, rekao je Sveti Otac nakon današnje molitve Angelusa.

Pošto je rekao da je „s velikom boli“ saznao o današnjim terorističkim napadima na dvije crkve u Lahoreu, u Pakistanu, Papa je istaknuo da se kršćane progoni i da se njihova krv prolijeva jedino zbog njihove vjere, te uputio molitvu za prekid nasilja i mir u Pakistanu.

U podnevnom je pak nagovoru Papa govorio o Božjoj ljubavi prema čovjeku. „Evo najjednostavnijeg sažetka čitavog evanđelja, čitave vjere i čitave teologije: Bog nas voli besplatnom i beskrajnom ljubavlju“, istaknuo je. Papa je nadalje podsjetio na riječi IV. euharistijske molitve: „Ti si sve sazdao da blagodatima obaspeš svoja stvorenja, a mnoge obraduješ i sjajem svoga svjetla“, kao i na riječi sv. Ireneja iz djela Adversus haereses: „Bog nije stvorio Adama jer je imao potrebu za čovjekom, već kako bi imao nekome darovati svoje blagodati“.

Više o vijestima iz Vatikana čitajte OVDJE

Bog u povijesti spasenja nije izabrao svoj narod zbog njegovih zasluga, već jer je bio najmanji među svim narodima. A u punini vremena, vjeran unatoč opetovanim kršenjima zavjeta, Bog je uspostavio u Isusovoj krvi vez novog i vječnog saveza, koji se nikada neće moći razvrgnuti, objasnio je Sveti Otac.

„Ako nam je Otac u stvaranju dao dokaz svoje neizmjerne ljubavi tako što nam je dao život, u muci i smrti svojega Sina nam je dao dokaz nad dokazima: došao je trpjeti i umrijeti za nas. Toliko je veliko Božje milosrđe… Bog oprašta sve i oprašta uvijek“, kazao je Papa.

Nakon molitve Angelusa i pozdrava hodočasnicima, Sveti je Otac izrazio blizinu stanovništvu Vanuatua, otočne države u Tihom oceanu, istočno od Australije, koje je ovih dana pogodio snažan tropski ciklon. „Molim za umrle, za ranjene i one koji su ostali bez doma. Zahvaljujem onima koji su se odmah pokrenuli kako bi im pružili pomoć“, poručio je Papa.

Više o Papi Franji

Zanima te i ovo?
Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom
20. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.