Papa Franjo se danas susreo s odgovornima i članovima Centra „Sonnenschein“, strukture koja se posvećuje djeci i adolescentima s poremećajima autističnog spektra. Vaš dom izgleda kao prekrasan rascvjetani travnjak obasjan suncem, a cvijeće tog doma jeste upravo vi, rekao je Papa

Sveti je Otac danas bio sretan susrevši se sa svojim gostima, na čijim su se licima vidjeli jednaki osjećaji. Vidim u vašim očima da ste i vi zadovoljni što ste malo sa mnom – rekao je Papa djeci iz austrijskoga centra „Sonnenschein“, koju su dopratili njihovi roditelji i voditelji ustanove koja pruža pomoć djeci i adolescentima s poremećajima autističnog spektra. Vaš dom izgleda kao prekrasan rascvjetani travnjak obasjan suncem, a cvijeće tog doma jeste upravo vi – istaknuo je osvrćući se na naziv ustanove, Sonnenschein, što znači 'sunčev sjaj'.

Jedinstvenost i ljepota, nit su vodilja koja svaku stvar, „svaki cvijet“, vodi do Boga. Bog je stvorio svijet s velikom raznolikošću cvijeća svih boja. Svaki cvijet ima svoju ljepotu koja je jedinstvena. I svatko je od nas lijep u Božjim očima, i On nas voli. Zbog toga osjećamo potrebu reći Bogu: hvala! Hvala za dar života, hvala za sva stvorenja! – rekao je papa Franjo te potaknuo prisutne da mole zahvaljujući Bogu jer je to lijepa molitva, i Bog voli taj način molitve, pa i onda kada se doda neka želja.

Primjerice – dodao je Papa – Dobri Isuse, možeš li pomoći mami i tati u njihovu radu? Možeš li pružiti malo utjehe baki koja je bolesna? Možeš li se pobrinuti za djecu na cijelom svijetu koja nemaju što jesti? Ili: Isuse, molim te da pomogneš Papi dobro voditi Crkvu – rekao je papa Franjo te istaknuo – Ako molite u vjeri, Gospodin vas sigurno sluša. Na kraju, prije blagoslova, Papa je pohvalio tu lijepu inicijativu centra, kao i zauzimanje za djecu koja su mu povjerena, jer – kako je rekao – sve što ste učinili samo jednomu od ovih malenih, učinili ste to Isusu!

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Terorizam u Francuskoj: U crkvi ubijeno troje ljudi, ženi odrubljena glava
29. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.