Sveti se Otac jutros (24. svibnja) u Vatikanu susreo s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Donaldom Trumpom, te su pola sata raspravljali o pitanjima mira, međureligijskog dijaloga i vjerske slobode, kao i o Crkvi u Americi te njezinoj ulozi u obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i potpori seliocima.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice stoji da su Papa i predsjednik Trump razgovarali o dobrim bilateralnim odnosima koji postoje između SAD-a i Svete Stolice te također o njihovoj zajedničkoj predanosti za život, vjersku slobodu i slobodu savjesti.

Nadalje, u priopćenju stoji da su Sveti Otac i američki Predsjednik razgovarali o međunarodnim pitanjima i promicanju mira putem političkih pregovora i međureligijskog dijaloga, spominjući se na poseban način situacije na Bliskom istoku i zaštite kršćanskih zajednica. Nakon završetka susreta s papom Franjom, predsjednik Trump se sastao s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Zanima te i ovo?
Novo izdanje emisije Širimo svjetlo
14. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.