Osamdesetogodišnji argentinski Papa, koji se često moli zatvorenih očiju, priznao je da ponekad tijekom molitve i zaspi, te dodao da se isto znalo dogoditi mnogim svecima.

"Ponekad zaspim dok se molim", rekao je Papa Franjo u intervjuu za katoličku televiziju Catholic TV2000, koji je u utorak objavljen na YouTubeu, izvještava Guardian.

"Isto se događalo i svetoj Terezi", rekao je Papa te dodao da su vjernici pozvani da se tijekom molitve osjećaju kao djeca u naručju oca, što potiče poriv za drijemanjem.

Iako je Papa često veseo i entuzijastičan kada se susreće s vjernicima, tijekom molitve se često pokloni te zatvori svoje oči, zbog čega njegov izraz lica poprimi izgled ozbiljnosti.

Iako je neprestano zauzet, Papi energiju daje njegov san nakon ručka, kao i zdrav režim spavanja. Naime, Papa svaku večer ide spavati oko 21 sat, a budi se u četiri ujutro, prenosi Dnevnik.hr.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 21.9.2020.
21. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.