Papa Franjo je naglasio da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.

Papa Franjo je predvodeći božićnu misu u bazilici sv. Petra pred gotovo 10.000 ljudi, poručio da je Božić vrijeme da ponovno otkrijemo tko smo.

Uvodeći 1,2 milijarde rimokatolika u Božić, papa Franjo pozvao je sve "opijene materijalizmom i površnostima da se vrate pravim životnim vrijednostima, " javlja BBC.

Papa Franjo je nagolasio da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.

"U društvu prečesto opijenom konzumerizmom i hedonizmom, bogatstvom i ekstravagancijom, prividima i narcizmom, to Dijete poziva nas da budemo trezveni, drugim riječima jednostavni, uravnoteženi, dosljedni, da možemo vidjeti i činiti ono što je važno", rekao je.

Papa je u propovijedi naglasio neke od najvažnijih tema svojeg papinstva: milosrđe, suosjećanje, empatiju i pravdu te pozvao sve da promisle kako postupaju prema drugima.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 14.7.2020.
13. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.