Leticia Blanco Gordon iz Perua govorila je mladima na ovogodišnjem Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza o nastanku zajednice „Apostoli  Marije Kraljice mira“ u Peruu koja je plod Međugorja.

Ove godine proslavit će 15 godina djelovanja. Kazala je da je sve počelo 1991., kada je imala 19 godina. Pozvana je na jedan marijanski susret o ukazanjima u Međugorju. Taj susret je duboko dotaknuo njezin život.  Leticia svjedoči: „Osjećala sam u svom srcu da  Gospa želi da propagiramo molitvu svete krunice i da molimo za pobjedu njezina Bezgrješnoga srca. 1994. imala sam milost da dođem prvi put u Međugorje gdje se potvrdila ta priča, poziv Kraljice mira. 1996. Gospa nas je i dalje vodila po prekrasnim putovima, i na jednom međugorskom kongresu u Latinskoj Americi izabrali su me za predstavnicu mladih pokreta Marije Kraljice mira za cijelu Južnu Ameriku. Osjećala sam kako Gospodin traži od mene da ostavim posao i da se posvetim evangelizaciji. Došla je 2000., i mi smo i dalje radili na širenju Gospinih poruka. I tada je Duh Sveti u moje srce stavio želju da osnujem zajednicu laika u Peruu. Ta zajednica je plod Međugorja i zove se „Apostoli  Marije, Kraljice mira“. Imali smo milost da računamo s priznanjem samoga biskupa.  S početkom zajednice, posvetili smo se Marijinom Bezgrješnom srcu kako bi preko nje počelo kraljevstvo Isusovo. I Duh Sveti stavio je u naša srca želju da otvorimo jednu kuću gdje bi bila zajednica. Nismo imali ni novca ni terena. No providnost Božja preko jednoga gospodina darovala nam je jedno brdo, na  mjestu gdje je zapravo pustinja. I tamo smo počeli u vjeri i molitvi graditi kuću apostola Kraljice mira. I s molitvom je Božja providnost dolazila sve više i više do izražaja. Brdo je bilo jako teško za probiti, i kako nije bilo dovoljno novca, sve se moralo raditi ručno, morali su kopati cijelo brdo. A Gospa je i dalje dodirivala srca svih velikodušnih ljudi koji su učinili da se radovi ubrzaju. Osim kapelice, imamo na brdu i križni put. Obraćenja su bila masovna tijekom svih godina i sve do danas to djelo nije prestalo. Molimo stalno da bismo iskupili grijehe počinjene Bezgrješnom srcu Marijinu. I želimo zahvaliti Bogu i Gospi jer su mnogi svećenici i redovnici obnovili svoj duhovni život u zajednici. Božjom providnošću rodili su se novi pozivi, za različite redove. I bilo je mnogo ozdravljenja u mnogim brakovima koji su bili pred raspadom. Moć molitve je učinila da se ovo djelo ne zaustavi.  I zbog povjerenja u Isusa ovo pustinjsko uzvišenje pored Lime pretvorilo se u mjesto hodočašća Kraljici mira. Naša zajednica je otvorena svima“.

Više svjedočanstava možete čitati OVDJE

Zanima te i ovo?
SNAŽNA MOLITVA TRPEĆEM SPASITELJU Iz tvojih svetih rana želimo crpiti milosti za sebe i cijeli svijet
24. February 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.