Katia iz Pescare, Italija došla je u Međugorje sa skupinom mladih, otprilike 60 osoba. Prvi put je u Međugorju i na Festivalu mladih. Katia je kazala da su njeni prvi dojmovi snažna duhovnost i zajedništvo: „Lijepo je vidjeti kako se ovdje cijeli svijet sjedinjuje kako bi se molio jedinom Bogu.

Danas nam Gospa pomaže u svladavanju naših slabosti, u našim poteškoćama, poziva nas da se molimo njezinom Sinu, čini što je potrebno kako bismo se osjećali voljeni“. Iz Pescare dolazi i Edvige, čiji je dolazak u Međugorje, kako kaže, odgovor na poziv koji je dobila nakon posvete Mariji, odnosno Isusu preko Marije, po nauku svetog Ljudevita Marije Montforta: „Za mene osobno, kao što sam vidjela jutros, te po svome odazivu na njezin poziv, Gospina poruka nas nuka da se potpuno predamo u Marijine ruke koje nas u sigurnosti vode Isusu.

Mladi su zapravo u potrazi za ljubavlju, ali je često traže na mjestima na kojima ju ne nalaze, ostaju prazni, te potom pokušavaju ispuniti prazninu prazninom. Kada dođemo ovamo, vjerujemo da smo na pravome putu. I to bismo trebali svjedočiti drugima svjetlom dobrote, bez riječi, koje će drugi vidjeti u nama. Također i putem milosrđa jer je ovo ispovjedaonica svijeta i mnogi su dirnuti tim milosrđem te tako mogu nositi milosrđe drugima“.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Danas započinje tridesetodnevna pobožnost na čast svetog Josipa
18. February 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.