Karizmatski pokret u svijetu postoji već 52 godine.

Ipak, prema riječima Cyrila Johna, voditelja Nacionalnoga služiteljskog tima Katoličkoga karizmatskog pokreta Indijete predstavnika Azije u javnom crkvenom tijelu Katoličke karizmatske obnove CHARIS (Catholic Charismatic Renewal International Service) osnovanom od Dikasterija za laike i koji djeluje u Vatikanu, koji je ovih dana boravio u Međugorju, ne može se reći da je u potpunosti uspio u svojoj misiji.

Ipak, osjeća se kako Duh Sveti započinje nešto novo, kao jedan novi val koji je započeo prije 5 godina održavanjem prvog ICCRS-ovog tečaja zastupničke molitve u svijetu koji je bio u Kanadi. Prvi takav seminar u Evropi održao se od 2. – 7. listopada 2018. u Fuldi u Njemačkoj. Na njemu je bilo i nekoliko predstavnika iz Hrvatske i BiH, koji su upravo tamo dobili inspiraciju i doveli Cyrila Johna kao voditelja tečaja proročke zagovaračke molitve i ovdje u Međugorje. Susret zajedništva i tečaj proročkog zagovaranja trajao je od srijede 24.4. do nedjelje 28.4.2019. Održavao se u dvorani Ivana Pavla II. Na njemu je bilo oko 1300 predstavnika 70 molitvenih zajednica iz Hrvatske i BiH te gosti iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije i oko 20 vjernika iz Bugarske.

Predavanja su bila o različitim aspektima zastupanja (zagovaranja), proročka zastupnička molitva, radionice i dijeljenje iskustva, zastupanje u praksi, euharistijska slavlja, euharistijsko klanjanje, molitva, pohvala, slavljenje i druženje.

Tečaj je bio prigoda za dublje duhovno razmatranje, za meditaciju Isusova života, jer ipak je Isus bio najveći zagovornik. Svi sudionici zajedno su učili što je potrebno da bi se otvorili Duhu Svetomu, koji prebiva u svima nama, jača nas i daje nam sve što trebamo za zagovor. Cilj svega ovoga jeste želja Katoličke karizmatske obnove Hrvatskei BiH , ali i svjetske karizmatske organizacije CHARIS da se oformi velika obitelj molitvenih zagovaratelja diljem svijeta. Zastupanje ili zagovaranje u središtu je evangelizacijskog i misijskog poslanja, snažno ukorijenjeno u katoličkoj tradiciji. Ono se odnosi na sve kršćane, ne samo na članove pojedinih zajednica ili pokreta.

Na priloženom linku možete poslušati uvodno predavanje Cyrila Johna na temu: POTREBA I NUŽNOST ZAGOVARANJA:

Zanima te i ovo?
Papa Franjo: "Postite od ogovaranja i klevetanja"
28. February 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.