Završen najkvalitetniji nogometni turnir za djecu u Hercegovini

Završen je veliki tradicionalni malonogometni “5. turnir Mabo – Ljuti Dolac – Biograci”, u lijepoj dvorani Vaske–benz, gdje je odigran najveći, najorganiziraniji i najkvalitetniji nogometni turnir za djecu u regiji.

Kao i ranijih godina, turnir se igrao u šest dobnih kategorija. Nastupali su uzrasti 1998./99., 2000./01., 2002./03., 2004./05. i 2006./07.

Na turniru su nastupile 72 ekipe sastavljene od igrača iz Posušja, Gruda, Drinovaca, Širokog Brijega, Ljubuškog, Čapljine, Stoca, Međugorja, Čitluka i drugih krajeva, prenosi Radio Ljubuški.

Budući da je broj sudionika u kategorijama bio različit, organizatori su morali prilagoditi propozicije turnira koji je uglavnom igran vikendima, ali turnir je igran i ponedjeljkom, utorkom i srijedom.

Najuspješnija je bila Škola nogometa NK Međugorje koja je na turniru nastupila u dva uzrasta, i to: 2004./05. i 2006./07. godište.

U obje spomenute kategorije ekipa Međugorja je igrala u finalu, te je kao i na ranije odigranim turnirima u BiH i Hrvatskoj pokazala zavidnu kvalitetu.

Osvajajući turnire škola nogometa NK Međugorje već ranije je potvrdila da je riječ o jednoj od najkvalitetnijih škola nogometa u regiji, a mladi nogometaši NK Međugorje na 5. tradicionalnom malonogometnom turniru u Ljutom Docu osvojili su jedno prvo i jedno drugo mjesto.

Igrači NK Međugorje u kategoriji 2006./07. u polufinalu su pobijedili ekipu HNK Zrinjski 5:4 nakon boljeg izvođenja penala.

Polufinalna utakmica između NK Međugorje i HNK Zrinjski u regularnom dijelu završila je 3:3 pa su o pobjedniku odlučivali penali. Nakon pobjede u polufinalu igrači NK Međugorje u finalu su svladali ekipu Arena-Sport iz Mostara 3:1.

Uz pobjednički pehar NK Međugorje u ovoj kategoriji osvojilo je i dva priznanja za najbolje pojedince.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Gabrijel Prskalo a njegov suigrač Dominik Bradvica za najboljeg golmana.

U dobnoj kategoriji 2004./05. Međugorje je poraženo u finalu od „Zrinjevaca“, igrača HŠK Zrinjski – Mostar, rezultatom 4:1. Valja napomenuti da su za Međugorje u ovoj dobnoj kategoriji igrali dječaci rođeni 2005. godine, dok je većina igrača 2004. godišta bila u Splitu i da je Međugorje u polufinalu pobijedilo ekipu Arena-Sport iz Mostara 6:3.

Boris Zovko (Zrinjevci) proglašen je za najboljeg golmana turnira, a za najboljeg igrača njegov suigrač Luka Zovko. Najbolji strijelac turnira u ovoj dobnoj kategoriji je James Ostojić iz Međugorja.

Na turniru su nastupili brojni mladi talentirani nogometaši iz Hercegovine koje su s klupe vodili poznati treneri i bivši nogometaši kao što su Mario Maka Ivanković, Danijel Bajkuša, Zoran Buhvac - Levi, Draženko Krmek, Sejo Rebac i drugih.

Tagged under