Rapsodija Luke Modrića pred 30 000 gledatelja: Ples najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena!

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajnom igrom ”razbila” je Grčku u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na prepunom Maksimiru.

U fenomenalnoj atmosferi, pred više od 30 000 gledatelja, Vatreni su odigrali možda i najboljih devedeset minuta u posljednjih nekoliko godina, kako je nakon utakmice rekao konačno pravi Ivan Rakitić, pise narod.hr.  Hrvati su slavili 4:1. 

Sve je ”štimalo” u hrvatskim redovima, ako zanemarimo malo ”plivanje” Dejana Lovrena, zbog kojeg je Hrvatska i primila taj jedan pogodak te činjenicu da Ivan Perišić igra dobro, ali ne igra maestralno kako on može kao možda i ”najpotentniji” hrvatski nogometaš, kako mu tepa jedan poznati strani trener, inače bivši izbornik bivše Jugoslavije.  No, pustimo ”sitnice” po strani, ovo je ipak luda hrvatska noć, noć slavlja.

Naravno, najbolju utakmicu ponovno je odigrao Luka Modrić, ponovno kapetanski i ponovno u stilu najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena. Ako Vatreni odu na u Rusiju, na Svjetsko prvenstvo, u što nitko ne sumnja poslije rapsodije na Maksimiru, i ako bi tamo Hrvatska napravila jedan ozbiljni rezultat, otprilike četvrtfinale, Luki nitko ne bi mogao oteti titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti. I ovako je možda baš on taj, bolji od najboljih, Šukera, Bobana, Bilića… Nema Hrvata s toliko Liga prvaka, s toliko osvojenih trofeja. Luka je konstantno u najboljoj momčadi Europe kao najbolji vezni igrač Primere. Pravi dirigent Hrvatske i prvaka Europe – Reala, hrvatski maestro.

Modrić je pred 30 000 gledatelja ponovno dokazao da je jedan od najboljih veznjaka na svijetu, jasno je to od večeras i igračima ”potučene’ Grčke, pogotovo beku spomenute reprezentacije Maniatisu, kojeg je Luka izvrtio kao na vrtuljku. Nekoliko je puta kapetan Hrvatske poslao grčkog nogometaša u prazno, po ”sladoled”, a lopta je nakon toga završila u korneru. Grk je vjerojatno još uvijek zbunjen traži u Maksimiru. Kad ovako igra Luka Hrvatska ne može igrati slabo.

No, bez obzira na sjajnu akciju koju smo istaknuli recimo kako je zvijezda Reala odigrala svih devedeset i nešto minuta na razini na kojoj je i bio protiv Ukrajine u Kijevu prije mjesec dana. Luka zadnjih mjeseci daje u kontinuitetu za reprezentaciju sve što može, a može vidjeli smo jako, jako puno. Neki su mu ”zamjerali” kako se ”troši” u Realu, a za Hrvatsku igra s pola gasa, konačno su i takvi zašutjeli.