Junak pobjede protiv Danske Ivan Rakitić obratio se nakon sjajne pobjede i prolaska Hrvatske u četvrtfinale SP-a.

– Dragi Bog je bio uz nas. Subašić je fantastično obranio tri jedanaesterca. Ova generacija je to zaslužila. U drugom poluvremenu nije bilo zraka. Još jedna luda noć za sve nas – rekao je Rakitić pa dodao:

– Uoči ključnog jedanaesterca sam razmišljao samo o ženi i kćerkama. Žena mi je rekla da su odlučiti utakmici. Preuzeo sam odgovornost, pitao sam dečke kako žele pucati i na kraju je bila odgovornost na meni. Čuo sam se sa ženom i kćerima. Nisam imao riječi, samo sam ih htio čuti. Ovo je za sve Hrvate, na stadionu, u Hrvatskoj. Vidimo te poruke.

Ivan je zabio posljednji jedanaesterac.

Rekao je da je ovo utakmica s najviše emocija u njegovoj karijeri.

"Kada sam ušao u svlačionicu, zvao sam kući, nisam imao riječi što da kažem, samo sam ih htio čuti. Ovo je za sve Hrvate koji su bili uz nas, na stadionu, na trgovima, u Hrvatskoj, na cijelom svijetu, vidjeli smo te poruke, ovo je za sve vas".

Hrvatska igra četvrtfinale protiv Rusije u subotu.

"Četvrtfinale protiv domaćina pred svojim stadionom, svojom publikom, večeras ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda se dobro pripremiti za Rusiju", zaključio je Raketa.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (13. - 19. srpnja)
11. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.