Hrvatica dizajnirala Modrićev trofej: 'Kad je primio nagradu, učinilo mi se da sanjam'

Trofej koji je Luka Modrić primio kako najbolji nogometaš svijeta dizajnirala je Hrvatica

Likovna umjetnica Ana Barbić Katičić i ove je, kao i prethodnih godina, bila pozvana na dodjelu FIFA-inih nagrada, među kojima je i ona za najboljeg nogometaša svijeta, donose Vijesti.rtl.hr.

"Naš Luka Modrić, Hrvat, diže u ruke pobjednički pehar i najbolji na planeti je, a iz zemlje koja ima četiri milijuna ljudi. To je stvarno nešto veličanstveno. Pamtit ću to, koliko sam se naježila, cijeli život", komentira Ana Barbić Katičić, dizajnerica trofeja The Best.

Ponos je u ovom trenutku osjetio svaki Hrvat, ali Ana je za taj osjećaj imala i osoban razlog. Modrić je u rukama držao njezin rad. Rad koji je FIFA proglasila najboljim.

"Osjećaj je kao san. Ne znate u tom trenutku jel' to stvarnost ili nije jer radi se o svjetskoj nagradi. Mislim da je i lokalnog tipa bila bi sretna, a kamoli ne svjetske razine", priča Katičić.

A sve je počelo kad joj je Zvone Boban predložio da i ona pošalje svoj rad na FIFA-in natječaj. I kad je pobijedila.

"Pedivan osjećaj, nestvaran potpuno i evo, ja se prizemljujem svako toliko i ponovno se štipam da vidim jel istina i dalje."

Trofej je težak 6,4 kilograma, a izrađen je tehnologijom koju koriste svemirska industrija te Formula 1. Fifina želja bila je da nagrada podsjeća na njihovu tradiciju. Anin je izbor odmah bio-platina.

"Samo što je platina napravila odmak sa svojim sjajnim i pjeskarenim dijelom prema ovom modernom identitetu današnjeg vremena, moderne tehnologije koja ga proizvodi i u krajnjoj liniji budućnosti sutra", kaže Katičić.

Koliko je na nagradi The Best zaradila ne smije reći. To je poslovna tajna. A ionako, kaže, taj osjećaj da najbolji nogometaš svijeta pred milijunskim gledateljstvom pred TV ekranima drži njezin rad - nema cijenu.

Tagged under