Čudesni Ivan Dodig i Latisha Chan osvojili su Wimbledon!

Hrvatski tenisač Ivan Dodig osvojio je Wimbledon u konkurenciji mješovitih parova.

S partnericom Latishom Chan pobijedio je Šveđanina Lindstedta i Latvijku Ostapenko 6-2 i 6-3, javlja 24 sata.

Sjajni Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan osvojio je Wimbledon u konkurenciji mješovitih parova! Imali su u finalu tešku prepreku.

Šveđanin Robert Lindstedt i Latvijka Jelena Ostapenko stajali su s druge strane mreže, ali pomeli su ih Dodig i Latisha u dva seta 6-2, 6-3. Dodig i Chan sjajno su krenuli u susret te za manje od 20 minuta stigli do prednosti od 5-0 u prvom setu.

Iako je potom švedsko-latvijska kombinacija osvojila dva gema zaredom, nije se mogla u potpunosti vratiti u susret jer su Dodig i Chan još jednom oduzeli servis Ostapenko sa 6-2.

U drugom setu je hrvatsko-tajvanskoj kombinaciji bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvarila kod vodstva 4-3 kada je još jednom Ostapenko bila ta koja je pokleknula ba svom početnom udarcu.

Četvrti je to Grand Slam za Ivana Dodiga. Jedan je osvojio s Brazilcem Marcelom Melom u parovima, a još tri osvojio je upravo s Latishom Chan. Ove i prošle godine osvojili su Roland Garros, a sada su dodali i naslov na Wimbledonu.

Naš Dodo i Chan pobijedili su na putu do finala pobijedili su parove; Hsieh/Hsieh Roger-Vasselin/Klepac, Hoyt/Silva i Koolhof/Peschke.

Tagged under