Prokušanost našeg života svjedoči kako je strpljivost put koji vodi k miru, učenje staza koja vodi k znanju, a poniženje je jedini put koji vodi k poniznosti.

Ako želimo pravi i autentični duhovni život, nužna je budna briga i potpuna poniznost. Zauzimanje za poniznost dovodi nas do pitanja: Kako se trebamo ponašati da bi smo zadobili najveći mogući plod u našem duhovnom životu pred poniženjima koja nam naša Raspeta i Uskrsla Ljubav dopušta osjetiti u dubini naše duše kao i pred onim koje život i ljudi stavljaju na naš put?

Postoje vrlo osjetljivi trenuci u duhovnom životu, u kojima se duša itekako zna osjećati duboko poniženom. Naša Ljubav Isus iz silne ljubavi prema nama, stavlja pred nas jasna i konkretna svjetla koja nam otkrivaju i naglašavaju poniženja uzrokovana našim bijedama i nedostacima, našim strahovima, nesavršenostima i slabostima. Tada se oči naše duše otvaraju i vide ono što ne želimo biti, ne želimo osjećati, vide pozadinu međuljudskih odnosa koja im se gadi, vide stvari u korijenu. Pojavljuju se mnogi nedostaci koji su do tad bili nepoznati. Pred začuđenim pogledom duše vidi se sva bijeda čovjeka, ona na osobnoj razini kao i ona u socijalnoj sredini i svijetu u kojem se živi. Svi osobni nedostaci, ali i nedostaci drugih oko nas, razlozi njihova ponašanja, predrasuda, mržnje, laži, egoizma i strahova, nasilno prodru u našu svijest i jednostavno nam biva dano - jasno vidjeti.

U situacijama velike sabranosti, u danima osame, a vjerujte mi samo rijetki imaju milost da ona traje godinama, moguće je da naša Ljubav vodi duše tim putem kako bi rasle u poniznosti i kako bi sebe bolje upoznale. Dragi moji prijatelji Raspete i Uskrsle Ljubavi koji razumijete o čemu govorim, znajte da je to Prst Božji. Ne zaboravite da je Božja Ljubav ta koja nam omogućuje da jasno vidimo što smo bili i što jesmo, što su drugi i što je Istina, a što laž oko nas. Božja Ljubav nam omogućuje da jasno vidimo i osjetimo poniženje koje će našu dušu čvrstim korakom voditi putem poniznosti. Ne zaboravimo da se Dragi Bog ovako odnosi prema onima koje više ljubi jer...

..."Ego quos amo et arguo" – „One koje ljubim te kušam"!

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Proslavila 104. rođendan: “Bog je uvijek bio velik i čuvao me!”
14. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok