Dnevni raspored ginekologa Danijela Bursaća dobro je poznat: nakon smjene u jednoj zagrebačkoj bolnici odlazi u dvoranu gdje besplatno trenira djecu s Downovim sindromom. I tako već pune tri godine otkako je projekt koji je osmislio tijekom studija medicine zaživio.

“Bavio sam se tim sportom i shvatio da taekwondo vježbama djeci s posebnim potrebama možemo olakšati svakodnevicu i rehabilitirati ih”, objašnjava dr. Bursać  za Index.hr. koji je oko sebe okupio tim stručnjaka koji s njim djeluje u okviru projekta ‘Čigrin let’.

Vrlo brzo organizirali su i treninge za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

“Cilj je pokazati djeci da su sva jednako vrijedna. Sudjelovanjem u sportu, osim što profitiraju zdravstveno, razvijaju i brojne socijalne vještine i pronalaze prijatelje”, kaže dr. Bursać.

Nakon djece s posebnim potrebama, za treninge su se zainteresirali i odrasli, a koliko je klub uspješan u radu pokazala je i Senada koja je nakon osam mjeseci rada postala prva europska prvakinju u parataekwondou.

“Interes je tolik da nam je stara dvorana postala premala i sada smo konačno od Grada Zagreba u najam dobili prostor na Jarunu. Nažalost, on nije funkcionalan, sve je dotrajalo i vapi za obnovom”, priča dr. Bursać.

Dio posla koji mogu, volonteri obavljaju sami, no bez pomoći dobrih ljudi neće moći sve urediti.

“Svaka pomoć je dobrodošla. Trebamo građevinski materijal, sanitarni, sve potrebno za uređenje unutrašnjeg prostora. Dobrodošla su i sponzorstva ili novčane donacije”, dodaje dr. Bursać.

Plemenita ekipa sada plaća troškove najma i režija za prostor koji ne mogu koristiti. Stoga, ako želite pomoći, možete se javiti Danijelu Bursaću na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 19.1.2021.
19. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.