Jučer, danas i sutra

Na mnogo se mjesta i na mnogo načina govorilo o različitim dolascima Gospodnjim. Kroz vrijeme došašća mi si uvijek iznova posvješćujemo Božju blizinu razmatrajući prošlu, sadašnju i buduću dimenziju Isusova dolaska. Isus je riječ Božja po kojoj je stvoren svijet. On je, zatim, došao k nama u Betlehemu kao čovjek nama u svemu jednak – osim u tome što je u svemu vjerno izvršio volju Božju. Isus je ubijen, no nakon smrti na križu, on je uskrsnuo i kao takav je po svome Svetom Duhu prisutan u svijetu danas, no mi ga još uvijek očekujemo u njegovom tzv. drugom dolasku. Dakle, Isus je već došao, on je ovdje i on dolazi. Već je došao, tu je, ali još nismo dočekali konačan susret s njime.

Isus je uvijek isti, a uvijek nov jer po njemu Bog Otac neprestano stvara sve novo. Prvo djelo stvaranja učinio je u prošlosti Bog sam, no sada, dok se stvara nova zemlja, Bog želi i našu suradnju. Tako dana možemo reći da Bog Otac djeluje i stvara po Bogu Sinu Isusu Kristu, a Isus djeluje i stvara po nama. On je danas na svijetu na čudesan način prisutan preko ljudi. Mi smo udovi njegova tijela i zato ćemo, ukoliko smo zaista i bili njegove proširene ruke, kada dođe u budućnosti, moći prepoznati sebe u njemu.

Moliti kroz došašće: dan 8 – Malahija 3,1

Malahija 3,1 – Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite i anđeo Saveza koga žudite. Evo ga, dolazi već - govori Jahve nad Vojskama.

Za meditaciju:

Kada nešto započneš, radiš to s razlogom i kada želiš stići do određene točke ona postaje tvoj cilj i određuje smjer tvog kretanja. Sada, u drugom tjednu došašća, već se nalaziš na putu, a ova rečenica proroka Malahije želi i tebe potaknuti da budeš glasnik. I to je jedna svrha ovog putovanja prema Božiću, da budeš glasnik Radosne vijesti. Razmišljaj o svojoj ulozi Božjeg glasnika.

Molitva:

Bože svemogući, budi uz mene ovaj tjedan dok razmatram svoje riječi i djela kojima širim poruku tvoga kraljevstva. Amen.
Svemogući i milosrdni Bože, dok hitimo u susret tvome Sinu daj da nas zemaljske brige ne smetu; nebeska mudrost tvoje riječi nek nas uvede u zajedništvo njegove sudbine.
Koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Zanima te i ovo?
Devetnica slugi Božjem ocu Anti Gabriću 6. dan
25. February 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.