JA: Bože, mogu li te nešto pitati?

BOG: Naravno dijete.... JA:Nećeš se ljutiti?
BOG: Bez brige, neću.
JA: Zašto si dopustio da mi se toliko loših stvari danas dogodi? A molio sam te da ovaj današnji dan vodiš svojom svetom rukom.
BOG: Na što točno misliš?
JA: Pa, probudio sam se dosta kasno i bio jako napet i u žurbi.
BOG: Da..
JA: Iz nekog meni nepoznatog razloga, mom autu trebala je cijela vječnost da se konačno pokrene.
BOG: Shvaćam.
JA: Kad je konačno došao ručak, opet sam trebao čekati, a žurilo mi se.
BOG: Aha..
JA: Kad sam napokon odlazio kući, trebao mi je mobitel da obavim važan poziv, ali on se ugasio.
BOG: Da..
JA: I konačno sam stigao kući, htio sam ispeći krumpiriće u svojoj novoj fritezi u kojoj bi trebali ispasti bolje nego u staroj. Ali nije radila!! Osjećam se kao da mi danas ništa nije išlo od ruke. Zašto si to dopustio?
BOG: Dakle ovako: pali anđeli bili su ujutro nad tvojim krevetom pa sam trebao poslati jednoga od svojih anđela da vodi bitku s njima. Smatrao sam da je bilo u redu ostaviti te da spavaš kroz tu borbu.
JA: Oh..
BOG: Nisam dopustio da tvoj auto odmah proradi zato što je neki pijani vozač vozio na toj ruti kojom ti voziš kad ideš na posao ujutro i on bi te udario..
JA: (posramljen)
BOG: Ona prva osoba koja ti je danas trebala napraviti sendvič bila je bolesna. Nisam želio da pobereš taj virus i razboliš se zato što znam da si ne možeš priuštiti da ne radiš nekoliko dana.JA: Shvaćam…
BOG: Danas se tvoj mobitel ugasio zato što je osoba koja te mislila nazvati htjela dati neke lažne informacije o tebi i tvojim riječima koje bi ona izvadila iz konteksta. Nisam želio da ti još i to stvara problem.
JA: U redu.
BOG: A friteza, kupljena je s nedostatkom. Da si je uključio, nestalo bi ti struje u cijeloj kući. Mislim da nisi želio da ti se takvo nešto dogodi nakon tako napornog dana, da ostaneš u mraku.
JA: Oprosti, Bože.
BOG: Ne trebaš se ispričavati, samo nauči vjerovati mi..u svemu, u dobru i zlu.
JA: Vjerovat ću ti.
BOG: I nemoj sumnjati u plan koji imam za tebe..sjeti se da je moj plan puno bolji od tvog plana. Znam sve ono što je tvom oku skriveno.
JA: U redu. I Bože, samo da ti kažem..hvala ti za sve danas, za sve što si dopustio da se dogodi i na tvom vodstvu. Hvala ti što me ljubiš i kada vidiš da ti ne vjerujem cijelim srcem, hvala ti što mi praštaš i kada sumnjam u tvoje planove.
BOG: U redu je, dijete. Ovo je bio samo još jedan dan kada sam bio tvoj Bog i brinuo za svoje dijete.

Zanima te i ovo?
Majka bl. Carla Acutisa moli za potresom pogođene ljude
25. February 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.