„Ovo je vijest za medije“ kazao je fra Milan Lončar danas u župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na zajedničkom krštenju čak 13-ero djece.

Prepuna je bila kripta ove crkve u kojoj su danas sakrament krštenja primili Križan Marić, Luka Bešlić, Anja Ivanković,Marija Vranjković, Manuel Ramljak, Marko Penava, Ivan Bešlić, Ana Vukadin, Antonela Rezo, Anja Galić, Sara Mrvelj, Luka Emanuel Širić i Matej Tokić. Dakle, sedam dječaka i šest djevojčica. Sedam obitelji je krstilo svoje prvo dijete, tri obitelji su krstile svoje drugo dijete, jedna obitelj je krstila svoje treće dijete, a u obitelji Vranjković mala Marija je šesto dijete.

Baš zato iz mnogobrojne obitelji Vranjković jedan sin je ministrirao, a kćer čitala na ovoj svečanosti zajedničkog krštenja.

U uvodu svete mise fra Milan Lončar je kazao da ne možemo zanemariti ulogu djece u Crkvi. „O djeci ne možemo ništa drugo nego govoriti s velikom ljubavlju. Djeca su osmjeh neba povjeren zemlji. Ona su pravi biser obitelji i društva. Ona su poput „ljiljana u polju“ za koji Isus reče da se „niti Salomon u svoj svojoj slavi nije odijevao kao jedan od njih“ (MT 7,28-29). Isus je posebno ljubio djecu, te Crkva i papa ne mogu ne ćutiti u svojemu srcu osjećaje ljubavi Kristova srca prema djeci, govorio je sveti Ivan Pavao II.“, dodao je fra Milan.

Fra Milan je za radioposušje otkrio da je do sada u ovoj godini u posuškoj župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije kršteno ukupno 52 djece.

Usporedbe radi, prema statistici župe prošle godine u prva četiri mjeseca je kršteno 29 djece u ovoj posuškoj župi. Budući da je u ovom mjesecu ostala još jedna subota kada se uobičajno održavaju zajednička krštenja djece u ovoj župi, može se kazati da je ovogodišnja statistika broja krštene djece skoro duplo veća nego u istom razdoblju prošle godine. (zp)

radioposusje.ba/Foto: fotovideo-penava

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
“Na Wojtylu su išli metkom, a na Franju idu lažima. Što je ubojitije?
26. October 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.