Molitva blagoslova grančica

Blagoslovi, molimo Te, Gospodine, ove grančice i podaj da ono što danas Tvoj puk Tebi na čast čini tjelesno, s najvećom pobožnošću izvrši duhovno, pobjeđujući neprijatelja i ljubeći iznad svega djelo milosrđa. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

1. Slava, čast i hvala Ti, Spasitelju Kralju Kriste, kom Hosana klicahu mala usta djece čiste

2. Izraelov Kralj si Ti, Davidov o svjetli Sine, što u ime Gospodnje dolaziš nam pun miline. Slava, čast i hvala Ti.........

3. Zborovi Te hvale svi u nebeskim dvorima, smrtan čovjek ujedno, i stvorenje što ih ima. Slava, čast......

4. Puk židovski nekad s palmama je Tebe sreto, s pjesmom, željom, molitvom, dolazimo mi Ti eto. Slava, čast....

5. Oni Te veličahu još u smrtnom tijelu Tvom, mi Ti sada pjevamo kao Kralju preslavnomu. Slava, čast.....

6. Milo njih si primio, i nas poklon primi tako, Kralju dobar, milostiv, koji ljubiš dobro svako. Slava, čast....

Nakon ophoda moli se:

MOLITVA

Gospodine Isuse Kriste, Kralju i Otkupitelju naš, u Tvoju smo čast pjevali svečane pjesme, noseći ove grančice: podaj milostivo da tamo kamo se donesu ove grančice, sađe milost Tvoga blagoslova pa da desnica Tvoja, nakon što je svladala svako đavolsko bezakonje i opsjenu, štiti one koje je otkupila. Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

Svemogući vječni Bože, po čijoj je volji naš Spasitelj utjelovio i podnio smrt na križu da bi ljudski rod slijedio uzor Njegove poniznosti, podaj milostivo da budemo vrijedni ugledati se u Njegovu strpljivost i pridružiti Mu se u uskrsnuću. Po istom Kristu Gospodinu našem. Amen.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Otkazana procesija sa slikom Gospe Sinjske, franjevci kažu: Želimo izbjeći prozivanje, a i ne daj Bože da budemo žarište zaraze...
13. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.