Svetac kojeg širom svijeta vjernici zazivaju u velikim potrebama i teškim nevoljama.

Juda Tadej, kršćanski svetac i mučenik, jedan od dvanaest apostola, zaštitnik u očajnim situacijama i izgubljenim slučajevima. Naziva se Juda Tadej ili samo Tadej što znači "hrabri". U Evanđeljima, sv. Matej i sv. Marko zovu ga Tadej, sv. Luka ga naziva Juda Jakovljev (po bratu), a sv. Ivan ga naziva Juda "ne onaj Iškariotski".

Donosimo vam molitvu krunicu njemu u čast a moli se na Gospinu krunicu:

Bože,u pomoć mi priteci!
Gospodine,pohiti da mi pomogneš!

Slava Ocu….
Vjerovanje…..

(Na mala zrnca moli se)

Koji neka nam po zagovoru Sv.Jude Tadeja
-umnoži vjeru
-učvrsti ufanje
-usavrši ljubav

(Na mala zrnca Očenaša moli se)

Kristov apostole,stupe i temelju Božjeg grada!Crkva,koju si okupljao riječju i svjedočanstvom,radosno te pozdravlja.Iz Božjeg kraljevstva,gdje živiš proslavljen,vodi nas,zagovaraj i štiti!Tebi Kriste,s Ocem i Duhom Svetim slava u sve vjeke vjekova.Amen.

(Na mala zrnca Zdravomarije moli se)

Sveti Juda Tadeju,apostole i rođače Kristov,močni zagovorniče kod Boga,zajedno s Marijom,Josipom i sa svima svetima,moli Isusa za nas grešnike sada i u času kušnje!Amen.

(Umjesto Slava Ocu moli se)

Sveti Bože,Sveti Jaki,Sveti Besmrtni,smiluj nam se.

(Na kraju krunice moli se)

Moli za nas sveti apostole Juda Tadeju da dostojni budemo obećanja Kristovih!

Pomolimo se:

Bože,koji si nam preko apostola dao da upoznamo otajstvo spasenja,dopusti svojoj Crkvi da neprestano raste u broju svoje djece.Učvrsti nas u vjeri da prianjamo uz Isusa,Tvog Sina,istim iskrenim oduševljenjem poput apostola Jude Tadeja te daj da se Crkva objavljuje svijetu kao otajstvo spasenja.
Juda Tadeju,slavni apostole evanđelja,vjerni slugo,odani prijatelju,rođače i učeniče Isusov,Crkva te časti,slavi i zaziva kao močnog zaštitnika u najtežim iskušenjima života.
Moli za nas Isusa da osuši naše suze,u času kušnje pomozi nam,ne dopusti da padnemo u napast,oslobodi nas od zla i pogibelji za dušu i tjelo,štiti obitelji,patnike,nemoćne i siromahe;dovedi grešnike na pravi put,ostani s nama kad nas obuzme očaj,kad nam nevolje i trpljenja život učine teškim.
Zahvalni za tvoju dobrotu i zagovor,obečavamo ti da ćemo biti vjerni poruci evanđelja,da ćemo se čuvati grijeha,da ćemo koračati dobrim putem,da ćemo biti iskreni nasljedovatelji Kristovi. Amen.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Simona Mijoković rodila kćerkicu, malenoj dala ime Zvjezdana u sjećanje na pokojnog patera Zvjezdana Linića
06. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.