Brojne molitvene zajednice nastale su kao plod Međugorja.

O tome je na susretu organizatora hodočašća, međugorskih molitvenih i karitativnih skupina svjedočila i Patricija Šimunić iz Čakovca, članica marijanske molitvene zajednice „Totus Tuus”. Nastanak zajednice povezan je s Međugorjem. Tijekom svog ljetovanja u Hrvatskoj, mladi bračni par iz Njemačke, posjetio je Međugorje gdje su doživjeli obraćenje. Nakon povratka u Njemačku, počeli su moliti u svojoj obitelji te živjeti Gospine poruke. Pridružili su im se i ostali vjernici, te je tako nastao mali molitveni krug.  1994. organizirali  su hodočašće u Međugorje za mlade koje je bilo odlučujuće za mnoga iduća hodočašća i za nastanak zajednice.

Iz tih hodočašća razvili su se molitveni krugovi u više gradova. I tako nastaje zajednica „Totus Tuus”  što u prijevodu znači „Sav Tvoj”. Molitvena je zajednica  u Čakovcu  počela djelovati 2001. kao ogranak zajednice iz Njemačke, nakon prvog zajedničkog hodočašća u Međugorje. Patricija je o plodovima zajednice kazala:  „Organiziramo hodočašća za mlade, za starije, za obitelji s djecom, iz Njemačke i Hrvatske. Naša zajednica odlučila se evangelizirati i pokrenuti akcije kako bi ostali u kontaktu s hodočasnicima i da bi im pomogli u svakodnevnici živjeti odluke iz Međugorja. Organiziramo razne jednodnevne duhovne obnove u raznim krajevima. Za godišnjicu ukazanja u Međugorju, u Njemačkoj i Hrvatskoj postoji jedan susret „Danke, Gospa”, na kojemu zahvaljujemo Gospi za sve udijeljene milosti”.

Koliko plodova diljem svijeta donosi Međugorje čitajte OVDJE

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Jeste li ikad stvarno razmišljali o tome što sve prolaze sestre primalje? Odvojite minutu za sve medicinske sestre
21. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok